مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

652
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

186
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر عصاره آبی دانه قهوه بر روی ساختمان میکروسکوپی قلب در موش صحرایی

صفحات

 صفحه شروع 21 | صفحه پایان 25

چکیده

 زمینه و هدف: قهوه به عنوان یک نوشیدنی سنتی, مورد استفاده اکثر دنیا قرار دارد؛ گرچه مصرف این نوشیدنی موجب نشاط, رفع خستگی و افزایش هوشیاری می شود اما مصرف بیش از حد آن, سبب عوارض جانبی زیادی می شود. شواهد زیادی در دست است که نشان می دهد قهوه سبب نارسایی قلبی می شود اما مطالعه ای دال بر تاثیر قهوه بر روی ساختمان میکروسکوپی قلب وجود ندارد. به همین منظور مطالعه حاضر با هدف بررسی تاثیر عصاره آبی دانه قهوه بر روی ساختمان میکروسکوپی قلب در موش صحرایی انجام شد. روش بررسی: در این مطالعه تجربی, تعداد 60 موش صحرایی نر از نژاد اسپراگو- داولی انتخاب و به صورت تصادفی به 6 گروه 10 تایی تقسیم شدند (5 گروه مورد و 1 گروه شاهد). به گروه شاهد آب و به گروههای آزمایش از عصاره آبی دانه قهوه به غلظتهای 1.5, 1, 0.5, 0.25 و 0.125 گرم / کیلوگرم به مدت یک هفته خورانده شد ؛ سپس نمونه ها تحت بیهوشی عمیق با اتر, تشریح و قلب آنها برداشته شد. بافت مزبور پس از ثابت شدن در فرمالین 10%, انجام مراحل آماده سازی بافتی و رنگ آمیزی با هماتوکسیلین- ائوزین (H&E), با استفاده از میکروسکوپ نوری مورد مطالعه قرار گرفت. یافته ها: در گروههای آزمایش هیچ تغییری در ساختار میکروسکوپی سلول های قلبی مشاهده نگردید؛ اما تعداد فیبروبلاست ها و فیبروسیت ها در غلظتهای زیاد در بافت زمینه ای قلب افزایش یافته و عروق خونی وسیع و دچار پرخونی شده بود. این تغییرات به غلظت عصاره وابسته بود و با افزایش غلظت بیشتر مشاهده گردید. نتیجه گیری: به نظر می رسد این تغییرات ساختمانی سبب اختلالات در عملکرد قلب می شود؛ اما برای اظهار نظر قطعی در این مورد لازم است این یافته ها با استفاده از روشهای اختصاصی تر مورد بررسی قرار گیرد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    دهقانی، فرزانه، پنجه شاهین، محمدرضا، و نام آور، محمدرضا. (1383). تاثیر عصاره آبی دانه قهوه بر روی ساختمان میکروسکوپی قلب در موش صحرایی . مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند، 11(2 (پیاپی 19))، 21-25. SID. https://sid.ir/paper/419187/fa

    Vancouver: کپی

    دهقانی فرزانه، پنجه شاهین محمدرضا، نام آور محمدرضا. تاثیر عصاره آبی دانه قهوه بر روی ساختمان میکروسکوپی قلب در موش صحرایی . مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند[Internet]. 1383؛11(2 (پیاپی 19)):21-25. Available from: https://sid.ir/paper/419187/fa

    IEEE: کپی

    فرزانه دهقانی، محمدرضا پنجه شاهین، و محمدرضا نام آور، “تاثیر عصاره آبی دانه قهوه بر روی ساختمان میکروسکوپی قلب در موش صحرایی ،” مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند، vol. 11، no. 2 (پیاپی 19)، pp. 21–25، 1383، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/419187/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button