مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

8,067
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

269
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی اثر مصرف مکمل ویتامین B1 بر غلظت های گلوکز و اسید لاکتیک خون به دنبال اجرای فعالیت بیشینه هوازی

صفحات

 صفحه شروع 101 | صفحه پایان 113

چکیده

 تحقیق حاضر تاثیر مصرف ویتامین B1 (تیامین) بر تغییر غلظت های گلوکز و اسید لاکتیک خون را بررسی می کند. بدین منظور 41 مرد غیرورزشکار با دامنه سنی 30-20 سال داوطلبانه انتخاب شدند و در 3 گروه: تجربی 1, تجربی 2, و کنترل (پلاسیو) به صورت تصادفی جای گرفتند. قرص های ویتامین B1 در دوزهای مختلف به صورت تصادفی به هر یک از سه گروه اختصاص داده شد. این پژوهش به شیوه دوسوکور انجام شد. آزمودنی ها دو مرحله برنامه بیشینه استورر دیویس را روی ارگومتر, با میانگین شدت 90 درصد ضربان قلب ذخیره (HRR) اجرا کردند. مرحله اول, قبل از مصرف تیامین و مرحله دوم بعد از 10 روز متوالی مصرف تیامین. افراد روی ارگومتر طوری رکاب می زدند که به واماندگی می رسیدند. هزینه کالری مصرفی روزانه افراد برآورد شد. بلافاصله پس از اجرای پروتکل, 5 سی سی خون از ورید بازویی به صورت ناشتا گرفته می شد. تغییرات غلظت گلوکز به روش آنزیماتیک (GOD-PAP) و اسید لاکتیک خون (به روش تایلور 1996) آنالیز گردید. یافته ها نشان می دهد مصرف روزانه 30 و 450 میلی گرم تیامین در کاهش غلظت گلوکز خون تفاوت معنی داری نداشت (P>0.05). در صورتی که مصرف روزانه 450 میلی گرم تیامین, غلظت اسید لاکتیک را به طور معنی داری کاهش داد (P<0.05). نیمرخ تغییرات کاهنده اسید لاکتیک برای مصرف روزانه 30 میلی گرم تیامین قابل توجه نبوده است. به نظر می رسد مصرف بیشینه 450 میلی گرم مصرف روزانه 30 میلی گرم تیامین قابل توجه نبوده است. به نظر می رسد مصرف بیشینه 450 میلی گرم تیامین درجه خستگی پذیری و آستانه لاکتات را افزایش می دهد و بر میزان تحمل ورزشی فرد می افزاید.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    آقاطباطبایی، حسن، ناظم، فرزاد، و گودرزی، محمدتقی. (1384). بررسی اثر مصرف مکمل ویتامین B1 بر غلظت های گلوکز و اسید لاکتیک خون به دنبال اجرای فعالیت بیشینه هوازی. حرکت، -(پیاپی 24)، 101-113. SID. https://sid.ir/paper/420356/fa

    Vancouver: کپی

    آقاطباطبایی حسن، ناظم فرزاد، گودرزی محمدتقی. بررسی اثر مصرف مکمل ویتامین B1 بر غلظت های گلوکز و اسید لاکتیک خون به دنبال اجرای فعالیت بیشینه هوازی. حرکت[Internet]. 1384؛-(پیاپی 24):101-113. Available from: https://sid.ir/paper/420356/fa

    IEEE: کپی

    حسن آقاطباطبایی، فرزاد ناظم، و محمدتقی گودرزی، “بررسی اثر مصرف مکمل ویتامین B1 بر غلظت های گلوکز و اسید لاکتیک خون به دنبال اجرای فعالیت بیشینه هوازی،” حرکت، vol. -، no. پیاپی 24، pp. 101–113، 1384، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/420356/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button