مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

680
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

0
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تجزیه امیزش های سه گانه به منظور بررسی مولفه های ژنتیکی صفت مقاومت به شوری درگندم بهاره

صفحات

 صفحه شروع 0 | صفحه پایان 0

چکیده

 شوری خاک مشکلات فراوانی را برای کشاورزی ایجاد نموده به گونه ای که اصلاح کنندگان نبات را به چاره جوئی واداشته است. شناسایی ژن های تولید کننده مقاومت یا تحمل, در هنگام بروز تنش شوری, به منظور استفاده انها در برنامه های اصلاحی ضروری است, اما اطلاعات کمی در خصوص مکانسیم های ژنتیکی صفات مختلف در مناطق شور وجود دارد. بدین لحاظ از یک روش ژنتیک بیومتری به نام امیزش ازمون سه گانه جهت تجزیه اجزاء ژنتیکی برای تحمل به شوری در گندم بهاره استفاده شده است. در این ازمون, 25 گیاه F2 (حاصل از تلاقی یک گندم هگزاپلوئید مقاوم به شوری به نام Siete Cerros ویک گندم حساس به شوری به نام Axona) با P1, P2, F1 امیزش گردید که برروی هم 75 خویشاوند به دست امد. اجزاء ژنتیکی یعنی اپی ستازی, افزایشی و غالبیت و همچنین اثر متقابل این اجزاء با محیط (کنترل و شور) برای صفات زمان تولید خوشه, تعداد روز تا رسیدن خوشه, طول نهایی گیاه, طول خوشه, وزن خوشه, وزن کاه وکلش, تعداد بذر در خوشه, محصول دانه در گیاه, وزن هزار دانه, وزن گیاه وشاخص برداشت بررسی گردید. درمحیط کنترل اپی ستازی از نوع ‘j’ و ‘1’ برای صفت تعداد روز تا رسیدن واز نوع ‘i’ برای صفت طول گیاه, و در محیط شور اپی ستازی از نوع ‘j’ و ‘1’ برای صفت طول خوشه حضور داشت. در محیط شور مولفه افزایشی, نسبت به مولفه غالبیت از اهمیت بالاتری برخوردار بود, نسبت غالبیت در هر دو محیط کمتر از واحد گردید و توارث پذیری در محیط شور برای تمامی صفات کاهش یافت.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    سادات نوری، سیداحمد، و سخن سنج، اشرف الدین. (1382). تجزیه امیزش های سه گانه به منظور بررسی مولفه های ژنتیکی صفت مقاومت به شوری درگندم بهاره. مجله علوم جمهوری اسلامی ایران، 15(1)، 0-0. SID. https://sid.ir/paper/423398/fa

    Vancouver: کپی

    سادات نوری سیداحمد، سخن سنج اشرف الدین. تجزیه امیزش های سه گانه به منظور بررسی مولفه های ژنتیکی صفت مقاومت به شوری درگندم بهاره. مجله علوم جمهوری اسلامی ایران[Internet]. 1382؛15(1):0-0. Available from: https://sid.ir/paper/423398/fa

    IEEE: کپی

    سیداحمد سادات نوری، و اشرف الدین سخن سنج، “تجزیه امیزش های سه گانه به منظور بررسی مولفه های ژنتیکی صفت مقاومت به شوری درگندم بهاره،” مجله علوم جمهوری اسلامی ایران، vol. 15، no. 1، pp. 0–0، 1382، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/423398/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    فایل موجود نیست.
    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button