مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,059
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

0
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

استفاده از آب پنیر بجای آب و تاثیر آن برعملکرد گوساله های پرواری هلشتاین

صفحات

 صفحه شروع 0 | صفحه پایان 0

چکیده

 اثرات تغذیه آب پنیر به صورت آزاد برعملکرد 12 راس گوساله نر پرواری هلشتاین با میانگین وزن 20±139 کیلوگرم در قالب یک طرح کاملا تصادفی با 3 تیمار (تیمار 1= آب, تیمار2=آب وآب پنیر,تیمار3=آب پنیر) و 4 تکرار به مدت 98 روز مورد آزمایش قرار گرفت. یونجه خشک به میزان 7/0 درصد وزن بدن, کنسانتره و مایعات (آب و آب پنیر) بصورت آزاد در اختیار گوساله ها قرار داده شد. مصرف آب در تیمار 2 نسبت به شاهد بصورت معنی داری کاهش یافت (01/0>P) گوساله های تیمار 32/87% مایع مصرفی خود را از آب پنیر تامین نمودند. کل مایع مصرفی در تیمارهای 1, 2, 3 به ترتیب 6/36 , 50 و 5/48 لیتر در روز بود که از لحاظ آماری اختلاف معنی داری داشتند. مصرف کنسانتره درتیمارهای 1, 2 و 3 به ترتیب 99/4, 62/2 و 6/2 کیلوگرم ماده خشک در روز بود (01/0>P) که بیانگر کاهش مصرف کنسانتره به حدود 50 درصد در تیمارهای دریافت کننده آب پنیر نسبت به آب میباشد. گوساله های تیمارهای 2 و 3 به ترتیب 0/39 و 2/41 درصد (معادل 4/2 و 6/2 کیلوگرم در روز) ماده خشک مصرفی خود را از آب پنیر تامین نمودند. قابلیت هضم NDF در تیمارهای 2 و 3 نسبت به شاهد کاهش یافت (05/0>P) قابلیت هضم ADF فقط در تیمار 3 نسبت به شاهد کاهش یافت (05/0>P) نیتروژن آمونیاکی مایع شکمبه در نمونه گیری اول در تیمارهای 2 و 3 بیشتر از شاهد بود (05/0>P). مصرف کل ماده خشک, ماده خشکی یونجه, اضافه وزن روزانه, ضریب تبدیل خوراک, قابلیت هضم ظاهری ماده خشک, ماده آلی, فیبر خام و پروتئین خام, pH مایع شکمبه و خون و ماده خشک مدفوع تحت تاثیر تیمار قرار نگرفت. براساس یافته های این آزمایش آب پنیرمیتواند باعث کاهش مصرف کنسانتره شود بدون اینکه هیچ گونه تاثیر منفی بر اضافه وزن روزانه و ضریب تبدیل خوراک داشته باشد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    بیات، علیرضا، ولی زاده، رضا، و ناصریان، عباسعلی. (1382). استفاده از آب پنیر بجای آب و تاثیر آن برعملکرد گوساله های پرواری هلشتاین. علوم و صنایع کشاورزی، 17(2)، 0-0. SID. https://sid.ir/paper/424042/fa

    Vancouver: کپی

    بیات علیرضا، ولی زاده رضا، ناصریان عباسعلی. استفاده از آب پنیر بجای آب و تاثیر آن برعملکرد گوساله های پرواری هلشتاین. علوم و صنایع کشاورزی[Internet]. 1382؛17(2):0-0. Available from: https://sid.ir/paper/424042/fa

    IEEE: کپی

    علیرضا بیات، رضا ولی زاده، و عباسعلی ناصریان، “استفاده از آب پنیر بجای آب و تاثیر آن برعملکرد گوساله های پرواری هلشتاین،” علوم و صنایع کشاورزی، vol. 17، no. 2، pp. 0–0، 1382، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/424042/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    مرکز اطلاعات علمی SID
    strs
    دانشگاه امام حسین
    بنیاد ملی بازیهای رایانه ای
    کلید پژوه
    ایران سرچ
    ایران سرچ
    فایل موجود نیست.
    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button