مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

880
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

0
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

یافته های هیستوپاتولوژیک ناشی از مصرف غذای آلوده با گونه های آسپرژیلوس فومیگاتوس و فلاووس

صفحات

 صفحه شروع 32 | صفحه پایان 37

چکیده

 سابقه و هدف: آسپرژیلوس فومیگاتوس و فلاووس بعنوان دو قارچ پاتوژن شناخته شده اند که هم, کنیدیهای آنها (هاگهای غیرجنسی) و هم متابولیت های تولید شده توسط آنها (میکوتوکسینها) موجب بیماری در موجودات مختلف می شوند. آسپرژیلوس فومیگاتوس بیشتر بر روی غلات انبار شده و آسپرژیلوس فلاووس بیشتر بر روی سبزیجات گندیده رشد نموده و میکوتوکسین ایجاد می کنند. این مطالعه به بررسی اثرات طولانی مدت غذاهای آلوده به قارچ فوق در موشهای صحرایی می پردازد.مواد و روشها: در این مطالعه از موشهای صحرایی نژاد ویستار استفاده شد که به سه گروه شش تایی تقسیم شدند: گروه کنترل از غذای معمولی, گروه آزمایشی اول مدت یک ماه و گروه آزمایشی دوم مدت سه ماه از غذای آلوده به قارچ تغذیه کردند. در هر سه گروه پس از اتمام دوره آزمایش, از بافتهای کلیه, ریه و روده نمونه برداری بعمل آمد و پس از آماده سازی برای مطالعه میکروسکوپی, مورد بررسی قرار گرفتند.یافته ها: یافته های هیستولوژیک در گروههای استفاده کننده از غذای آلوده به قارچ عبارت بود از احتقان نفرونها و فضاهای بین توبولی و کاهش حجم گلومرولها در کلیه ها, گسترش ندولهای لنفاوی با تجمع سلولهای لنفاوی در پارانشیم ریه و در دستگاه گوارش نیز سلولهای لنفاوی در آستر مخاط تجمع یافته بودند.نتیجه گیری: تغییرات فوق نشان دهنده اثرات سو قارچهای فوق بر اعضای مختلف می باشد. از آنجاییکه استفاده از مواد غذایی کپک زده در دامداری کاملا مرسوم شده است, بازنگری در این امر و جلوگیری از مصرف اینگونه مواد غذایی کاملا ضروری بنظر می رسد. از طرف دیگر آگاهی دادن به مردم برای نحوه صحیح نگهداری از مواد غذایی جهت جلوگیری از آلودگی به قارچها مفید خواهد بود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    اسدی، مجید، سلیمانی راد، جعفر، کاظمی، عبدالحسین، و تبریزچی، حمید. (1380). یافته های هیستوپاتولوژیک ناشی از مصرف غذای آلوده با گونه های آسپرژیلوس فومیگاتوس و فلاووس . مجله علمی پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی بابل، 3(2 (پی در پی 10))، 32-37. SID. https://sid.ir/paper/433410/fa

    Vancouver: کپی

    اسدی مجید، سلیمانی راد جعفر، کاظمی عبدالحسین، تبریزچی حمید. یافته های هیستوپاتولوژیک ناشی از مصرف غذای آلوده با گونه های آسپرژیلوس فومیگاتوس و فلاووس . مجله علمی پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی بابل[Internet]. 1380؛3(2 (پی در پی 10)):32-37. Available from: https://sid.ir/paper/433410/fa

    IEEE: کپی

    مجید اسدی، جعفر سلیمانی راد، عبدالحسین کاظمی، و حمید تبریزچی، “یافته های هیستوپاتولوژیک ناشی از مصرف غذای آلوده با گونه های آسپرژیلوس فومیگاتوس و فلاووس ،” مجله علمی پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی بابل، vol. 3، no. 2 (پی در پی 10)، pp. 32–37، 1380، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/433410/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    مرکز اطلاعات علمی SID
    strs
    دانشگاه امام حسین
    بنیاد ملی بازیهای رایانه ای
    کلید پژوه
    ایران سرچ
    ایران سرچ
    فایل موجود نیست.
    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button