مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,282
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

231
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

2

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

رابطه راندمان برنج سفید سالم (HRY) با درصد ترک و مقاومت خمشی شلتوک برنج در طی فرآیند خشک کردن

صفحات

 صفحه شروع 115 | صفحه پایان 121

چکیده

 پس از تولید و فرآوری محصول برنج, یکی از مسایل مهم تعیین راندمان برنج سفید سالم (HRY) است. این راندمان برابر است با: نسبت وزنی دانه های سالم برنج سفید بدست آمده به شلتوک تبدیل شده. روش آزمایشگاهی متداول برای تعیین HRY , نیاز به دستگاههای مخصوص و دقیق, وقت گیر و هزینه بر است. هدف از این مطالعه بررسی امکان استفاده از درصد ترک و مقاومت خمشی شلتوک برنج جهت تعیین راندمان برنج سفید سالم بود. برای تهیه نمونه های شلتوک با مقاومت خمشی و درصد ترک متفاوت, از تیمارهای متفاوت خشک کردن استفاده شد. نتایج نشان داد با افزایش درصد شلتوک ترک خورده, مقاومت خمشی برنج کاهش یافت که در نهایت منجر به کاهش HRY گردید. همچنین همبستگی منفی بالایی (R=-0.98) میان راندمان برنج سفید سالم با درصد شلتوک ترک خورده و نیز همبستگی مثبت با متوسط مقاومت خمشی شلتوک (R=0.93) وجود داشت. معادلات رگرسیون راندمان برنج سفید سالم با توجه به درصد ترک و مقاومت خمشی شلتوک محاسبه گردید. برآورد راندمان با اندازه گیری درصد شلتوک ترک خورده به علت سادگی, هزینه کمتر و دقت مناسب, ترجیح داده شد.

استنادها

ارجاعات

استناددهی

APA: کپی

خوش تقاضا، محمدهادی، سلیمانی، مجید، و شاهدی باغ خندان، محمد. (1381). رابطه راندمان برنج سفید سالم (HRY) با درصد ترک و مقاومت خمشی شلتوک برنج در طی فرآیند خشک کردن. علوم کشاورزی ایران، 33(1)، 115-121. SID. https://sid.ir/paper/435432/fa

Vancouver: کپی

خوش تقاضا محمدهادی، سلیمانی مجید، شاهدی باغ خندان محمد. رابطه راندمان برنج سفید سالم (HRY) با درصد ترک و مقاومت خمشی شلتوک برنج در طی فرآیند خشک کردن. علوم کشاورزی ایران[Internet]. 1381؛33(1):115-121. Available from: https://sid.ir/paper/435432/fa

IEEE: کپی

محمدهادی خوش تقاضا، مجید سلیمانی، و محمد شاهدی باغ خندان، “رابطه راندمان برنج سفید سالم (HRY) با درصد ترک و مقاومت خمشی شلتوک برنج در طی فرآیند خشک کردن،” علوم کشاورزی ایران، vol. 33، no. 1، pp. 115–121، 1381، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/435432/fa

مقالات مرتبط نشریه ای

مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button