مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

3,871
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

364
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

4

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

مطالعه مقایسه رشد فیل ماهی (Huso huso) در دو محیط پرورشی آب لب شور و آب شیرین

صفحات

 صفحه شروع 43 | صفحه پایان 50

چکیده

 این بررسی با هدف امکان بهره برداری بهینه از اراضی کم بازده ساحلی و منبع آب لب شور دریای خزر و کاهش وابستگی به ذخایر طبیعی و رها کرد بچه تاسماهیان با وزن اولیه بالاتر از 600 بچه فیل ماهی 45 تا 55 گرم در 6 دستگاه حوض فایبرگلاس با ابعاد 0.53×1.9×1.9 متر و با تراکم 25 عدد در متر مربع در طرح آماری کاملا تصادفی نامتعادل برای مدت 80 روز انجام شد. به منظور دستیابی به نتایج مطلوب رشد فیل ماهیان, تیمار آب لب شور, بعنوان محیط پرورش جدید و مقایسه آن با نتایج پرورش در آب شیرین بعنوان روش معمول و بومی در نظر گرفته شدند. چهار حوض برای پرورش در آب لب شور و دو حوض شاهد برای پرورش در آب شیرین اختصاص داده شد.بچه ماهیان مورد مطالعه پس از 71 روز تغذیه تحت شرایط یکسان (از نظر درجه حرارت, نور, اکسیژن, میزان تغذیه و ...) در درجه حرارت 15.5 تا 26.8 درجه سانتیگراد و متوسط شوری 8 گرم در لیتر در تیمار آب لب شور از وزن 49.2±7.5 گرم به 196.845±24 گرم و در تیمار پرورش در آب شیرین به 193.115±23 گرم رسیدند. ضریب تبدیل غذا (FCR) و سرعت رشد ویژه (SGR) در دو تیمار آب لب شور و آب شیرین بترتیب 1.19±0.04, 2.27±0.01, 1.39±0.043 و2.25±0.15  بدست آمد.متوسط درجه حرارت آب در دو تیمار آب لب شور و شیرین بترتیب 22.4±3.7 و 23.1±3.9 درجه سانتیگردا بود. درجه حرارت و اکسیژن محلول در سطح مطلوب بودند و از سوی دیگر به دلیل عدم وجود عوامل محدود کننده رشد در هر دو تیمار ماهیان رشد قابل توجهی داشتند.ضرایب تبدیل غذا حاکی از وضع مناسب تغذیه و در نهایت مقدار کافی غذای مصرفی کبود. تجزیه و تحلیل داده های آماری از بیومتری نهایی بیانگر برتری شاخص های تغذیه در تیمار آب لب شورد بوده که با حدافل ضریب تبدیل غذا و حداکثر سرعت رشد ویژه نسبت به تیمار آب شیرین شرایط مطلوبتری داشته است.

استنادها

ارجاعات

استناددهی

APA: کپی

پورعلی فشتمی، حمیدرضا، محسنی، محمود، و علی زاده، مهدی. (1385). مطالعه مقایسه رشد فیل ماهی (Huso huso) در دو محیط پرورشی آب لب شور و آب شیرین. مجله علمی شیلات ایران (فارسی)، 15(1)، 43-50. SID. https://sid.ir/paper/435599/fa

Vancouver: کپی

پورعلی فشتمی حمیدرضا، محسنی محمود، علی زاده مهدی. مطالعه مقایسه رشد فیل ماهی (Huso huso) در دو محیط پرورشی آب لب شور و آب شیرین. مجله علمی شیلات ایران (فارسی)[Internet]. 1385؛15(1):43-50. Available from: https://sid.ir/paper/435599/fa

IEEE: کپی

حمیدرضا پورعلی فشتمی، محمود محسنی، و مهدی علی زاده، “مطالعه مقایسه رشد فیل ماهی (Huso huso) در دو محیط پرورشی آب لب شور و آب شیرین،” مجله علمی شیلات ایران (فارسی)، vol. 15، no. 1، pp. 43–50، 1385، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/435599/fa

مقالات مرتبط نشریه ای

مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button