مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

640
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

130
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر دیواره سلولی علوفه فرآیند شده بر روی ترکیب و تولید شیر گاوهای هلشتاین

صفحات

 صفحه شروع 271 | صفحه پایان 280

چکیده

 به منظور تعیین اثر دیواره سلولی انواع علوفه فرآیند شده بر توان تولیدی گاوهای هلشتاین, از چهار جیره که به ترتیب شامل 1) یونجه هوا خشک, 2) یونجه نیمه خشک سیلو شده, 3) ذرت سیلو شده, 4) مخلوط یونجه خشک و ذرت سیلو شده (به نسبت 50:50) بودند در قالب طرح چرخشی متوازن بر روی 12 راس گاو هلشتاین شیرده در اوایل تا اواسط شیردهی استفاده گردید. جیره ها از نظر انرژی خالص شیردهی (1.65 مگا کالری در هر کیلو گرم ماده خشک), پروتئین (17.1 درصد) و دیواره سلولی (31.5 درصد) مشابه بودند. ماده خشک مصرفی گاوهای تغذیه شده با جیره حاوی یونجه نیمه خشک سیلو شده به وسیله گاوها بیشتر از جیره های دیگر بود (P<0.05), ولی شیر تولیدی با وجود اینکه از لحاظ عددی بیشتر بود, تفاوت معنی داری بین میانگین ها مشاهده نشد (P>0.05). همچنین تولید شیر تصحیح شده براساس 3.2 و 4 درصد چربی نیز تحت تاثیر منبع علوفه قرار نگرفت. غلظت چربی شیر در مورد جیره حاوی یونجه خشک بیشترین (3.87 درصد) و در مورد جیره حاوی ذرت سیلو شده کمترین (3.24 درصد) مقدار را داشت (P<0.05) اما غلظت و تولید روزانه بقیه ترکیبات شیر بین جیره ها یکسان بود. قابلیت هضم ماده خشک, ماده آلی و دیواره سلولی در مورد جیره محتوی مخلوط یونجه خشک و ذرت سیلو شده بیشتر از بقیه جیره ها بود (P<0.05). جیره های حاوی یونجه خشک و یونجه سیلو شده سبب افزایش pH شکمبه شدند (P<0.05). اندازه گیری ظرفیت بافری علوفه مورد استفاده نشان داد که ظرفیت بافری یونجه خشک و سیلو شده بالاتر از ذرت سیلو شده است که سبب حفظ pH شکمبه و درصد چربی شیر می شود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    امانلو، حمید، بهشتی، محمد، و نیک خواه، علی. (1381). اثر دیواره سلولی علوفه فرآیند شده بر روی ترکیب و تولید شیر گاوهای هلشتاین. علوم کشاورزی ایران، 33(2)، 271-280. SID. https://sid.ir/paper/436797/fa

    Vancouver: کپی

    امانلو حمید، بهشتی محمد، نیک خواه علی. اثر دیواره سلولی علوفه فرآیند شده بر روی ترکیب و تولید شیر گاوهای هلشتاین. علوم کشاورزی ایران[Internet]. 1381؛33(2):271-280. Available from: https://sid.ir/paper/436797/fa

    IEEE: کپی

    حمید امانلو، محمد بهشتی، و علی نیک خواه، “اثر دیواره سلولی علوفه فرآیند شده بر روی ترکیب و تولید شیر گاوهای هلشتاین،” علوم کشاورزی ایران، vol. 33، no. 2، pp. 271–280، 1381، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/436797/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button