مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

782
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

0
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

1

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر ارتفاع از سطح دریا و مراحل فنولوژی بر کیفیت علوفه سه گونه مرتعی در استان کردستان (منطقه سارال)

صفحات

 صفحه شروع 156 | صفحه پایان 167

چکیده

کیفیت علوفه به عنوان فاکتور تاثیرگذار در برآورد ظرفیت چرایی مراتع از اهمیت بسزایی برخوردار می باشد. کیفیت علوفه گونه های مرتعی تحت تاثیر فاکتورهای مختلف مانند؛ شرایط آب و هوایی, خاک, کوددهی, گونه گیاهی, مراحل فنولوژی و چرا متغیر می باشد. از این رو اثر عامل ارتفاع و مراحل فنولوژی (قبل از گلدهی, گلدهی کامل و بذردهی) بر کیفیت علوفه سه گونه مرتعی فرولا ارینتالیس, بروموس تومنتلوس, فستوکااوینا در استان کردستان مورد مطالعه قرار گرفت. گونه های مورد مطالعه در سه طبقه ارتفاعی (2200- 2000, 2400- 2200, 2600- 2400) و در سه مرحله فنولوژیکی در جهت شیب و عمود بر جهت شیب بطور تصادفی برداشت شدند. سپس شاخص های کیفیت علوفه شامل؛ پروتئین خام؛ فیبرخام, دیواره سلولی بدون همی سلولز, قابلیت هضم ماده خشک و انرژی قابل متابولیسم تعیین گردید. نتایج تجزیه و تحلیل آماری نشان داد که شاخص های کیفیت علوفه گونه ها در طبقات ارتفاعی تفاوت معنی داری نداشتند. اما مراحل فنولوژیک بر کیفیت علوفه گونه ها اثر معنی داری داشتند, بطوری که با افزایش طول دوره رشد میزان پروتئین خام, قابلیت هضم ماده خشک و انرژی قابل متابولیسم کاهش و میزان دیواره سلولی بدون همی سلولز افزایش یافت. بر اساس نتایج بدست آمده میزان پروتئین خام, قابلیت هضم ماده خشک و انرژی قابل متابولیسم گونه فرولا ارینتالیس, از گونه های فستوکااوینا و بروموس تومنتلوس بیشتر و میزان دیواره سلولی بدون همی سلولز و فیبر خام فستوکااوینا از بروموس تومنتلوس بیشتر بود. همچنین از بین فاکتورهای مورد مطالعه مراحل فنولوژیک اثر بیشتری بر روی کیفیت علوفه داشت.

استنادها

ارجاعات

استناددهی

APA: کپی

ارزانی، حسین، میره کی، فرهاد، و عرفان زاده، رضا. (1385). اثر ارتفاع از سطح دریا و مراحل فنولوژی بر کیفیت علوفه سه گونه مرتعی در استان کردستان (منطقه سارال). علوم و صنایع کشاورزی، 20(1)، 156-167. SID. https://sid.ir/paper/437801/fa

Vancouver: کپی

ارزانی حسین، میره کی فرهاد، عرفان زاده رضا. اثر ارتفاع از سطح دریا و مراحل فنولوژی بر کیفیت علوفه سه گونه مرتعی در استان کردستان (منطقه سارال). علوم و صنایع کشاورزی[Internet]. 1385؛20(1):156-167. Available from: https://sid.ir/paper/437801/fa

IEEE: کپی

حسین ارزانی، فرهاد میره کی، و رضا عرفان زاده، “اثر ارتفاع از سطح دریا و مراحل فنولوژی بر کیفیت علوفه سه گونه مرتعی در استان کردستان (منطقه سارال)،” علوم و صنایع کشاورزی، vol. 20، no. 1، pp. 156–167، 1385، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/437801/fa

مقالات مرتبط نشریه ای

مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    فایل موجود نیست.
    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button