مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

701
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

0
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

1

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثرات منابع گرده و تعداد بذر بر روی مشخصات میوه گلابی

صفحات

 صفحه شروع 45 | صفحه پایان 53

چکیده

 به منظور بررسی اثرات کمی و کیفی منابع گرده بر روی میوه گلابی آزمایش هایی طراحی و انجام گردید. این اثرات کمی عبارت بودند از: تاثیر گرده بر روی وزن میوه, تعداد بذر تشکیل شده در میوه (درصد تشکیل بذر), درصد بارآوری, درصد ماده خشک میوه و اثرات کیفی شامل تاثیر انواع گرده بر روی مقدار ازت موجود و میزان اسید آمینه های آزاد و ترکیبی در بافت میان بر میوه گلابی بود. گل های هرگل آذین آزمایشی برای هر رقم در شرایط یکسان قبل از بازشدن گل اخته گردیدند. گل های اخته شده با انواع گرده های از قبل تهیه شده تلاقی داده شدند. انواع گرده قبل از انجام تلاقی کنترل شده جهت بررسی قوه نامیه در محیط کشت قرار گرفتند و از لحاظ قوه نامیه آزمون شدند. گرده های به کاررفته در این آزمایش عبارت بودند از: ارقام ژوزفین, ناشی, و ینترنلیس, هوول, لمون برگمت و گونه های بتوفولیا, بوسیرنا و لیندلی. ارقام پذیرنده گرده عبارت از: دو رقم پکهم تریومف و لمون برگمت بودند. داده های حاصل برای هر تیمار و تلاقی های مختلف بوسیله آزمون دانکن مقایسه میانگین شدند. نتایج حاصل نشان داد نوع گرده می تواند بر روی درصد بارآوری میوه, وزن میوه, درصد تشکیل بذر درون میوه و بر روی مقدار اسیدآمینه های آزاد و ترکیبی بافت میان بر میوه تاثیر بگذارد. بعضی از منابع گرده نظیر ارقام وینترنلیس و ژوزفین باعث ایجاد درصد بارآوری بیشتری بر روی رقم پکهم تریومف شدند. منابع دیگر گرده نظیر ناشی, لمون برگمت, ژوزفین و وینترنلیس (به ترتیب از بالا به پایین) باعث تولید درصد تشکیل بذر بیشتری در میوه رقم پکهم تریومف شدند. از طرف دیگر, منابع گرده بر روی غلظت آمینواسیدهای بافت میان بر میوه از قبیل گلوتامیک اسید, آسپاراژین, سرین و پرولین تاثیر داشت. گرده رقم ژوزفین باعث شد میزان والین و لوسین بیشتری نسبت به کاربرد گروه و وینترنلیس تولید شود. همچنین معلوم گردید روند افزایشی تعداد بذر در میوه رقم پکهم تریومف دارای اثر مستقیم بر روی غلظت آسپاراژین بود.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    شریفانی، مهدی. (1380). اثرات منابع گرده و تعداد بذر بر روی مشخصات میوه گلابی. علوم کشاورزی و منابع طبیعی، 8(3)، 45-53. SID. https://sid.ir/paper/439674/fa

    Vancouver: کپی

    شریفانی مهدی. اثرات منابع گرده و تعداد بذر بر روی مشخصات میوه گلابی. علوم کشاورزی و منابع طبیعی[Internet]. 1380؛8(3):45-53. Available from: https://sid.ir/paper/439674/fa

    IEEE: کپی

    مهدی شریفانی، “اثرات منابع گرده و تعداد بذر بر روی مشخصات میوه گلابی،” علوم کشاورزی و منابع طبیعی، vol. 8، no. 3، pp. 45–53، 1380، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/439674/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    فایل موجود نیست.
    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button