Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

922
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

0
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

1

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

مطالعه تاثیر سطوح مختلف فرآورده های فرعی پسته و تانن موجود در آن بر رشد بدن و تولید کرک بزهای رائینی

صفحات

 صفحه شروع 92 | صفحه پایان 102

چکیده

 در این تحقیق اثرات چهار جیره غذایی حاوی 2.4 مگا کالری انرژی متابولیسمی و 12.4 درصد پروتئین خام با سطوح صفر, 10, 20 و 30 درصد بقایای محصول پسته بر رشد, تولید کشمیر و خصوصیات فولیکولی مورد مطالعه قرار گرفت. این آزمایش با 32 راس بز نر رائینی 18 ماهه با میانگین وزن و انحراف معیار 24.92±2.15 کیلوگرم در قالب طرح کاملا تصادفی و به مدت 174 روز اجرا گردید. نتایج آزمایش نشان داد بیشترین بیده تولیدی (549 گرم) متعلق به جیره حاوی 10 درصد بقایای پسته و کمترین آن (481 گرم) مربوط به جیره شاهد بود. هر چند که این تفاوت معنی دار نبود (p>0.05). تولید بیده بزهای تغذیه شده با جیره های حاوی بقایای پسته بیشتر از گروه شاهد بود اگرچه میزان بیده تولیدی متناسب با افزایش بقایای پسته در جیره های غذایی بصورت خطی افزایش نیافت. کمترین و بیشترین کشمیر متعلق به جیره 10 و 30 درصد به ترتیب به میزان 18.41 و 20.31 میکرون بود. بیشترین و کمترین استحکام دسته الیاف به ترتیب متعلق به جیره 10 و 20 درصد و به میزان 3.67 و 3.21 گرم نیرو/ تکس بود که البته از نظر آماری تفاوت معنی داری نداشتند (p>0.05). میانگین تراکم فولیکولهای اولیه و ثانویه در ابتدا و انتهای آزمایش جیره های حاوی صفر, 10, 20 و 30 درصد بقایای پسته به ترتیب برابر با 36.73 و 40.51 و 34.99 و 34.37 میلیمتر مربع/ پوست بود و میانگین نسبت فولیکولی 12.29 و 13.4 و 12.55 و 12.47 بدست آمد که اختلاف معنی دار (P>0.05) نشد. بین تیمارها از نظر ماده خشک مصرفی اختلاف معنی دار (p<0.05) وجود داشت. اما از نظر اضافه وزن و ضریب تبدیل خوراک اختلاف معنی داری (p>0.05) مشاهده نشد. میزان کل تانن و مواد فنولیک بقایای پسته به ترتیب 10.15 و 15.62 درصد در ماده خشک اندازه گیری شد. تجزیه پذیری پروتئین خام جیره شاهد بیشتر از جیره های حاوی بقایای پسته بود و مقادیر تجزیه پذیری پروتئین به طور خطی با افزایش تانن کاهش یافت. به طور کلی نتایج نشان داد بقایای پسته می تواند تا 30 درصد ماده خشک جیره مصرفی را تشکیل دهد بدون اینکه هیچگونه اثرات بازدارنده بر رشد بدن, ماده خشک مصرفی, فولیکولهای پوست, تولید کشمیر و سلامتی بزها داشته باشد.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    سیدمومن، سیدمجتبی، نیک خواه، علی، زاهدی فر، مجتبی، صالحی، مهناز، و فروغ عامری، نادر. (1383). مطالعه تاثیر سطوح مختلف فرآورده های فرعی پسته و تانن موجود در آن بر رشد بدن و تولید کرک بزهای رائینی. پژوهش و سازندگی، 17(4 (پی آیند65) در امور دام و آبزیان)، 92-102. SID. https://sid.ir/paper/440986/fa

    Vancouver: کپی

    سیدمومن سیدمجتبی، نیک خواه علی، زاهدی فر مجتبی، صالحی مهناز، فروغ عامری نادر. مطالعه تاثیر سطوح مختلف فرآورده های فرعی پسته و تانن موجود در آن بر رشد بدن و تولید کرک بزهای رائینی. پژوهش و سازندگی[Internet]. 1383؛17(4 (پی آیند65) در امور دام و آبزیان):92-102. Available from: https://sid.ir/paper/440986/fa

    IEEE: کپی

    سیدمجتبی سیدمومن، علی نیک خواه، مجتبی زاهدی فر، مهناز صالحی، و نادر فروغ عامری، “مطالعه تاثیر سطوح مختلف فرآورده های فرعی پسته و تانن موجود در آن بر رشد بدن و تولید کرک بزهای رائینی،” پژوهش و سازندگی، vol. 17، no. 4 (پی آیند65) در امور دام و آبزیان، pp. 92–102، 1383، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/440986/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    مرکز اطلاعات علمی SID
    strs
    دانشگاه امام حسین
    بنیاد ملی بازیهای رایانه ای
    کلید پژوه
    ایران سرچ
    ایران سرچ
    فایل موجود نیست.
    بازگشت به بالا