مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,103
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

602
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر زمان و روش فرآوری بر ارزش غذایی لاشه گاماروس (پونتوگاماروس مئوتیکوس)

صفحات

 صفحه شروع 501 | صفحه پایان 508

چکیده

 در این تحقیق با توجه به ارزش غذایی گاماروس ها به بررسی کیفیت و اجزای غذایی گاماروس پرداخته شده است. به همین منظور در این آزمایش, گاماروس های جمع آوری شده از ساحل جنوبی دریای خزر در ناحیه بندرانزلی به سه تیمار شاهد, خشک شده و فریز شده تقسیم شدند. تیمارها در سه فاز زمانی بعد از یک هفته, دو هفته و یک ماه از نظر صفات کیفی یعنی پروتئین, چربی, خاکستر و رطوبت در آزمایش گاه از نظر بیوشیمیایی بررسی شدند. هر اندازه گیری با سه بار تکرار همراه بود. نتایج تجزیه واریانس عوامل بررسی شده نشان داد که تیمارهای مختلف, تفاوت های معنی داری در میزان پروتئین, خاکستر و رطوبت دارند, اما در مورد چربی بین اثرات متقابل زمان و نحوه نگه داری اختلاف معنی داری وجود نداشت. مقایسه میانگین شاخص های ارزیابی شده با آزمون دانکن نیز نشان داد که بیش ترین مقدار پروتئین (43.13 درصد), بیش ترین مقدار چربی (5.78) و بیش ترین مقدار خاکستر (23.25 درصد) در نمونه خشک شده مشاهده شد. در صورتی که بیش ترین مقدار رطوبت (75.67 درصد) در نمونه شاهد اندازه گیری شد. کم ترین مقدار خاکستر (5.82), کم ترین مقدار چربی (0.41 درصد) و کم ترین مقدار پروتئین (12.36 درصد) در نمونه شاهد مشاهده شد درصورتی که کم ترین مقدار رطوبت (13.52 درصد) در نمونه خشک شده اندازه گیری شد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    آذرین، هاجر، و ایمان پور، محمدرضا. (1391). اثر زمان و روش فرآوری بر ارزش غذایی لاشه گاماروس (پونتوگاماروس مئوتیکوس). نشریه علوم (دانشگاه خوارزمی)، 12(3)، 501-508. SID. https://sid.ir/paper/44132/fa

    Vancouver: کپی

    آذرین هاجر، ایمان پور محمدرضا. اثر زمان و روش فرآوری بر ارزش غذایی لاشه گاماروس (پونتوگاماروس مئوتیکوس). نشریه علوم (دانشگاه خوارزمی)[Internet]. 1391؛12(3):501-508. Available from: https://sid.ir/paper/44132/fa

    IEEE: کپی

    هاجر آذرین، و محمدرضا ایمان پور، “اثر زمان و روش فرآوری بر ارزش غذایی لاشه گاماروس (پونتوگاماروس مئوتیکوس)،” نشریه علوم (دانشگاه خوارزمی)، vol. 12، no. 3، pp. 501–508، 1391، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/44132/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button