مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,775
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

832
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی اثر آنتی اکسیدان ها بر کیفیت اسپرم منجمد - ذوب شده با روش انجماد سریع

صفحات

 صفحه شروع 20 | صفحه پایان 27

چکیده

 سابقه و هدف: حفاظت اسپرم در مقابل واکنش های اکسیداتیو طی انجماد توسط آنتی اکسیدان ها انجام می شود. هدف تحقیق حاضر بررسی تاثیر آنتی اکسیدان های ویتامین E و C بر پارامترهای اسپرم انسانی پس از انجماد سریع می باشد.مواد و روش ها: از تعداد 80 مرد مراجعه کننده به مرکز ناباروری ولی عصر استفاده شد این افراد ابتدا به دو گروه تقسیم شدند. گروه اول افرادی که الیگواسپرمیا (Oligospermia) و گروه دوم مردانی که از نظر معیارهای WHO طبیعی بودند. در نهایت هرگروه به 2 زیرگروه 20 نفره دیگرکه شامل 1- گروهی که آنتی اکسیدان آلفاتوکوفرول (ویتامین E) با غلظت های 1,2 و 5 میلی مولار دریافت کردند 2- گروهی که فقط آنتی اکسیدان اسید اسکوربیک (ویتامین C) با غلظت های 1,2 و4 میلی مولار دریافت کردند. ویتامین E با غلظت های فوق در اتانول 2 درصد حل شده و سپس به محیط کشت (Medium) اضافه شد و ویتامین C نیز با غلظت های ذکر شده به محیط کشت اضافه شد. مایع سمن (Semen) از نظر پارامترهای اسپرم (غلظت, مورفولوژی, تحرک و میزان زنده ماندن) ارزیابی شد. نمونه ها توسط نیتروژن مایع منجمد و سپس ذوب شدنـد بعد از سانتـریفوژ به نمونه هـا ویتامیـن E و ویتامین C اضافه شد و به مدت 45 دقیقه درانکوباتور 37 درجه سانتیگراد قرار گرفته و سپس مجددا از نظر پارامترهای اسپرم آنالیز شدند. داده ها با استفاده از آزمون ANNOVA آنالیز شدند.یافته ها: در افراد طبیعی افزودن ویتامین E با غلظت های 1 و 2 میلی مولار باعث افزایش درصد تحرک, حرکت پیش رونده و میزان درصد زنده ماندن اسپرم شد که در مورد درصد حرکت پیش رونده و میزان درصد زنده ماندن, این افزایش معنی دار بود. در افراد الیگواسپرمیا همین افزایش مشاهده شده اما در مجموع تفاوت معنی دار نبود. اسید اسکوربیک بر هیچ یک از پارامترهای اسپرم تاثیر معنی داری نداشت.استنتاج: با توجه به افزایش معنی دار میزان زنده ماندن و تحرک خطی اسپرم پس از افزودن ویتامین E و اهمیت این مساله در افزایش لقاح؛ لذا می توان اثرات منفی انجماد را با افزودن ویتامین E کاهش داد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    نظم بجنوردی، مریم، موحدین، منصوره، امان پور، سعید، و قاسمی حمیدآبادی، هاتف. (1387). بررسی اثر آنتی اکسیدان ها بر کیفیت اسپرم منجمد - ذوب شده با روش انجماد سریع. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران (نامه دانشگاه)، 18(63)، 20-27. SID. https://sid.ir/paper/44302/fa

    Vancouver: کپی

    نظم بجنوردی مریم، موحدین منصوره، امان پور سعید، قاسمی حمیدآبادی هاتف. بررسی اثر آنتی اکسیدان ها بر کیفیت اسپرم منجمد - ذوب شده با روش انجماد سریع. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران (نامه دانشگاه)[Internet]. 1387؛18(63):20-27. Available from: https://sid.ir/paper/44302/fa

    IEEE: کپی

    مریم نظم بجنوردی، منصوره موحدین، سعید امان پور، و هاتف قاسمی حمیدآبادی، “بررسی اثر آنتی اکسیدان ها بر کیفیت اسپرم منجمد - ذوب شده با روش انجماد سریع،” مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران (نامه دانشگاه)، vol. 18، no. 63، pp. 20–27، 1387، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/44302/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button