Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

820
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

130
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تولید کاروتنویید از آب پنیر توسط مخمر قرمزرنگ ردوترولا آکنیوروم، جداسازی شده از شیره درختان توس طالقان

صفحات

 صفحه شروع 67 | صفحه پایان 76

چکیده

کاروتنوییدها از مهم ترین و رایج ترین رنگیزه های طبیعی هستند, که وظایف بیولوژیک مهمی را در موجودات زنده بر عهده دارند, و هم چنین, رنگ مشخص و جذابی را به بسیاری از حیوانات پرورشی می بخشند. در دو دهه اخیر استفاده از کاروتنوییدهای با منشا میکروبی, به علت دارا بودن مزایایی چون طبیعی و مقرون به صرفه بودن آنها, مورد توجه پژوهشگران واقع شده است. در این بین, مخمرهای تولیدکننده کاروتنویید با توانایی مصرف لاکتوز به ندرت جداسازی شده اند, و اطلاعات کمی در زمینه تولید کاروتنوییدهای مخمری با استفاده از سوبستراهای حاوی لاکتوز, از جمله آب پنیر گزارش شده است. در این تحقیق یک سویه از مخمر قرمز رنگ مولد کاروتنویید به نام ردوترولاآکنیوروم از شیره درختان توس منطقه ماسه چال طالقان جداسازی گردید و توسط آزمون های میکروسکوپی, ماکروسکوپی و بیوشیمیایی شناسایی شد.نتایج نشان داد که مخمر جداسازی شده توانایی مصرف لاکتوز و تولید کاروتنویید را تواما دارا می باشد. ارزیابی شرایط مطلوب کشت مقادیر ماکزیمم بیوماس و کاروتنویید را به ترتیب معادل 9.9g/lit و 290µg/g برآورد نمود. ضمنا آنالیز شیمیایی عصاره کاروتنوییدی استخراج شده از این مخمر, موید حضور بتاکاروتن, ترولین و ترولورودین, به عنوان کاروتنوییدهای اصلی تولید شده بود. با توجه به این که آب پنیر یک از فرآورده های جانبی صنایع پنیرسازی کشور است, و متاسفانه در حال حاضر اکثرا به هدر می رود و باعث آلودگی محیط زیست می شود, استفاده از این ماده در تولید مواد با ارزشی چون کاروتنوییدها می تواند از اهمیت شایانی برخوردار باشد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    نحوی، ایرج، واعظ، محسن، و امتیازی، گیتی. (1379). تولید کاروتنویید از آب پنیر توسط مخمر قرمزرنگ ردوترولا آکنیوروم, جداسازی شده از شیره درختان توس طالقان. علوم آب و خاک (علوم و فنون کشاورزی و منابع طبیعی)، 4(3)، 67-76. SID. https://sid.ir/paper/445109/fa

    Vancouver: کپی

    نحوی ایرج، واعظ محسن، امتیازی گیتی. تولید کاروتنویید از آب پنیر توسط مخمر قرمزرنگ ردوترولا آکنیوروم, جداسازی شده از شیره درختان توس طالقان. علوم آب و خاک (علوم و فنون کشاورزی و منابع طبیعی)[Internet]. 1379؛4(3):67-76. Available from: https://sid.ir/paper/445109/fa

    IEEE: کپی

    ایرج نحوی، محسن واعظ، و گیتی امتیازی، “تولید کاروتنویید از آب پنیر توسط مخمر قرمزرنگ ردوترولا آکنیوروم, جداسازی شده از شیره درختان توس طالقان،” علوم آب و خاک (علوم و فنون کشاورزی و منابع طبیعی)، vol. 4، no. 3، pp. 67–76، 1379، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/445109/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

    طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا