مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

524
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

207
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تعیین ارزش غذایی بستر بر جای مانده از تولید اسید سیتریک و بررسی اثرات استفاده از آن در عملکرد جوجه های گوشتی

صفحات

 صفحه شروع 41 | صفحه پایان 48

چکیده

 به منظور تعیین ارزش غذایی بستر بر جای مانده از تولید اسید سیتریک و بررسی اثرات استفاده از آن در عملکرد جوجه های گوشتی آزمایشی در قالب طرح کاملا تصادفی با 5 تیمار (صفر, 2.5, 5, 7.5 و 10 درصد ضایعات اسید سیتریک), 6 تکرار و 14 قطعه جوجه گوشتی (مخلوط نر و ماده) سویه آرین در هر تکرار از سن 7 - 49 روزگی انجام گرفت. برای تنظیم جیره غذایی ابتدا انرژی قابل متابولیسم ضایعات اسید سیتریک با روش سیبالد (1986) تعیین شده و جیره های مورد آزمایش از نظر انرژی و پروتئین همسان تنظیم شدند. صفات مورد اندازه گیری در این آزمایش عبارت بودند از: میانگین خوراک مصرفی, میانگین افزایش وزن, میانگین ضریب تبدیل غذایی به صورت هفتگی و درصد ماندگاری, هزینه خوراک مصرفی و شاخص تولید در کل دوره. نتایج آزمایش نشان داد خوراک مصرفی در بین تیمارهای مختلف در 1-14 و 1-35 روزگی از نظر آماری معنی دار بود (P>0.05). در دوره های رشد و پایانی اثر تیمارهای مختلف برای میانگین افزایش وزن معنی دار بود (P>0.05). ضریب تبدیل غذایی فقط, در 1-21 روزگی معنی دار بود (P>0.05) و درصد ماندگاری در بین تیمارهای مختلف در کل دوره اختلاف معنی داری نداشت. شاخص تولید معنی دار و هزینه خوراک مصرفی به ازای هر کیلو گرم وزن زنده در بین تیمارهای مختلف معنی دار بودند (P>0.05). با توجه به نتایج به دست آمده از بررسی صفات مختلف به نظر می رسد که ضایعات اسید سیتریک توانسته تا سطح 5 درصد در جیره هایی غذایی جوجه های گوشتی بر پایه ذرت و کنجاله سویا مفید باشد. همچنین پیشنهاد می شود که ترکیب شیمیایی پس مانده های اسید سیتریک بیشتر مورد بررسی قرار گرفته و میزان اسیدهای آمینه آن تعیین گردد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    مهدی خانی، سامان، لطف الهیان، هوشنگ، حسینی، سیدعبداله، و افراز، فضل اله. (1387). تعیین ارزش غذایی بستر بر جای مانده از تولید اسید سیتریک و بررسی اثرات استفاده از آن در عملکرد جوجه های گوشتی. دانش و پژوهش علوم دامی، -(3)، 41-48. SID. https://sid.ir/paper/446739/fa

    Vancouver: کپی

    مهدی خانی سامان، لطف الهیان هوشنگ، حسینی سیدعبداله، افراز فضل اله. تعیین ارزش غذایی بستر بر جای مانده از تولید اسید سیتریک و بررسی اثرات استفاده از آن در عملکرد جوجه های گوشتی. دانش و پژوهش علوم دامی[Internet]. 1387؛-(3):41-48. Available from: https://sid.ir/paper/446739/fa

    IEEE: کپی

    سامان مهدی خانی، هوشنگ لطف الهیان، سیدعبداله حسینی، و فضل اله افراز، “تعیین ارزش غذایی بستر بر جای مانده از تولید اسید سیتریک و بررسی اثرات استفاده از آن در عملکرد جوجه های گوشتی،” دانش و پژوهش علوم دامی، vol. -، no. 3، pp. 41–48، 1387، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/446739/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button