مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,186
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

411
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

1

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی تاثیر تغییرات دما و شوری بر میزان مصرف اکسیژن، محتوای آب بدن و نرخ رشد روزانه ماهیان انگشت قد کپور معمولی Cyprinus carpio

صفحات

 صفحه شروع 21 | صفحه پایان 30

چکیده

 میزان جذب اکسیژن توسط ماهیان به عنوان یک شاخص برای سنجش میزان سوخت و ساز و پاسخ فیزیولوژیکی بدن به عامل های محیطی مورد بهره گیری قرار می گیرد در این بررسی میزان مصرف اکسیژن, محتوای آب بدن و نرخ رشد ویژه در انگشت قدهای ماهی کپور معمولی با میانگین وزنی 5/±5/4 گرم در دو سطح شوری (صفر و پنج گرم در لیتر) و دو سطح دمایی (5/0±21 و 5/0±31 درجه سلسیوس) مورد اندازه گیری قرار گرفت. و ضریب دمایی Q10 برای چهار تیمار یاد شده به دست آمد. نتایج نشان داد که دما و شوری تاثیر معنی داری بر میزان مصرف اکسیژن دارند (P<0.05). ولی برهم کنش بین این دو عامل  تاثیر معنی داری بر روی میزان مصرف اکسیژن نداشت (P<0.05). کمترین میزان مصرف اکسیژن در تیمار با شوری صفر گرم در لیتر و دمای 5/0±21 دیده شد و بیشترین میزان مصرف اکسیژن در شوری  5 ppt و دمای 5/0±31 به دست آمد. محتوای آب بدن در بین تیمارهای مختلف تفاوت معنی داری نداشت, میزان نرخ رشد روزانه در تیمار 1 که شامل دمای 5/0±21 درجه سلسیوس برابر 122/0±7223/1 بود در حالی که نرخ رشد روزانه برای ماهیانی که در همین دما در شوری  5 ppt قرار گرفته بودند برابر با 055/0± 6183/1 درصد وزن بدن در روز برآورد شد. دردمای 5/0 ±31 در شوری صفر گرم در لیترنرخ رشد روزانه برابر با 068/0±157/2 بود این رقم در شوری  5 ppt در همین دما 024/0±113/2 درصد وزن بدن محاسبه شد. اثرگذاری شوری بر میزان رشد معنی دار نبود (P<0.05), درحالی که دمای تاثیر معنی داری بر میزان رشد داشت (P<0.05).

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    باقری، دارا، مجازی امیری، باقر، و محیسنی، محمد. (1388). بررسی تاثیر تغییرات دما و شوری بر میزان مصرف اکسیژن, محتوای آب بدن و نرخ رشد روزانه ماهیان انگشت قد کپور معمولی Cyprinus carpio. شیلات (منابع طبیعی ایران)، 62(1)، 21-30. SID. https://sid.ir/paper/447528/fa

    Vancouver: کپی

    باقری دارا، مجازی امیری باقر، محیسنی محمد. بررسی تاثیر تغییرات دما و شوری بر میزان مصرف اکسیژن, محتوای آب بدن و نرخ رشد روزانه ماهیان انگشت قد کپور معمولی Cyprinus carpio. شیلات (منابع طبیعی ایران)[Internet]. 1388؛62(1):21-30. Available from: https://sid.ir/paper/447528/fa

    IEEE: کپی

    دارا باقری، باقر مجازی امیری، و محمد محیسنی، “بررسی تاثیر تغییرات دما و شوری بر میزان مصرف اکسیژن, محتوای آب بدن و نرخ رشد روزانه ماهیان انگشت قد کپور معمولی Cyprinus carpio،” شیلات (منابع طبیعی ایران)، vol. 62، no. 1، pp. 21–30، 1388، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/447528/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button