Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

577
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

165
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثرات پرتوتابی گاما بر تجزیه پذیری شکمبه ای و قابلیت هضم روده ای پروتئین کنجاله منداب

صفحات

 صفحه شروع 137 | صفحه پایان 146

چکیده

 به منظور تعیین اثرات پرتوتابی گاما بر تجزیه پذیری ماده خشک و پروتئین خام و تعیین نوع پروتئین قابل تجزیه کنجاله منداب فرآیند شده با دزهای صفر, 25, 50 و 75 کیلوگری (Kilogray) پرتو گاما در شکمبه گاو, آزمایشی با تلفیق روش کیسه های نایلونی و تکنیک الکتروفورز ژل پلی آکریلامید (SDS-PAGE) انجام شد. با استفاده از تکنیک کیسه های نایلونی متحرک قابلیت هضم پروتئین خام در روده تعیین شد. تفاوت معنی دار (P<0.05) بین فراسنجه های مختلف تجزیه پذیری و تجزیه پذیری موثر ماده خشک و پروتئین خام کنجاله منداب فرآیند نشده و فرآیند شده مشخص شد. تجزیه پذیری موثر ماده خشک و پروتئین خام کنجاله منداب فرآیند نشده و فرآیند شده با دزهای 25, 50, 75 کیلوگری پرتو گاما در سرعت عبور 5 درصد در ساعت به ترتیب 67.8, 61.1, 54.1 و 50.5 درصد و 65.9, 53.4, 47.9 و 44.5 درصد بود. دو نوع پروتئین عمده در کنجاله منداب شامل آلبومین  2S(ناپین) با دو زیرواحد به وزن مولکولی 9.6 و 8 کیلودالتون و گلوبولین 11S (کروسیفرین) با چهار زیرواحد به وزن مولکولی 31.9, 26, 21.4 و 19.5 کیلودالتون مشخص شد که به ترتیب 24 و 51 درصد از کل پروتئین کنجاله منداب را شامل می شدند. زیرواحدهای ناپین کنجاله منداب فرآیند نشده و فرآیند شده با دزهای مختلف به ترتیب تا زمان صفر و 4 ساعت انکوباسیون مشاهده شد. تجزیه پذیری کروسیفرین کمتر از ناپین بود, به طوری که چهار زیرواحد این پروتئین در کنجاله فرآیند نشده و فرآیند شده با دزهای مختلف به ترتیب تا زمان 24 و 48 ساعت انکوباسیون در شکمبه مشاهده شد. بین قابلیت هضم پروتئین عبوری کنجاله منداب فرآیند نشده و فرآیند شده با دزهای مختلف تفاوت معنی دار (P<0.05) مشاهده شد. قابلیت هضم روده ای پروتئین خام کنجاله منداب فرآیند نشده 72.3 درصد و برای کنجاله فرآیند شده با دزهای 25, 50 و 75 کیلوگری پرتو گاما به ترتیب 76.2, 78.5 و 80.1 درصد بود. نتایج پژوهش حاضر نشان داد که می توان از پرتو گاما برای فرآوری کنجاله منداب استفاده نمود. با افزایش دز پرتو گاما تجزیه پذیری پروتئین کنجاله منداب در شکمبه کاهش و قابلیت هضم پروتئین در روده افزایش یافت.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    شورنگ، پروین، نیک خواه، علی، زارع شحنه، احمد، رییسعلی، غلامرضا، مرادی شهربابک، محمد، و صادقی، علی اصغر. (1387). اثرات پرتوتابی گاما بر تجزیه پذیری شکمبه ای و قابلیت هضم روده ای پروتئین کنجاله منداب. علوم دامی ایران ( علوم کشاورزی ایران)، 39(1)، 137-146. SID. https://sid.ir/paper/449894/fa

    Vancouver: کپی

    شورنگ پروین، نیک خواه علی، زارع شحنه احمد، رییسعلی غلامرضا، مرادی شهربابک محمد، صادقی علی اصغر. اثرات پرتوتابی گاما بر تجزیه پذیری شکمبه ای و قابلیت هضم روده ای پروتئین کنجاله منداب. علوم دامی ایران ( علوم کشاورزی ایران)[Internet]. 1387؛39(1):137-146. Available from: https://sid.ir/paper/449894/fa

    IEEE: کپی

    پروین شورنگ، علی نیک خواه، احمد زارع شحنه، غلامرضا رییسعلی، محمد مرادی شهربابک، و علی اصغر صادقی، “اثرات پرتوتابی گاما بر تجزیه پذیری شکمبه ای و قابلیت هضم روده ای پروتئین کنجاله منداب،” علوم دامی ایران ( علوم کشاورزی ایران)، vol. 39، no. 1، pp. 137–146، 1387، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/449894/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا