به منظور بررسی تاثیر مکمل ویتامین L) C اسکوربیک) بر عملکرد و پاسخ های ایمنولوژیک جوجه های گوشتی آزمایشی با استفاده از 300 جوجه نر یکروزه گوشتی از سویه راس 208 در قالب طرح کاملا تصادفی اجرا گردید. مکمل ویتامین C به مقادیر 1000 ppm و 500 به دو صورت محلول در آب و همراه خوراک به همراه گروه شاهد (فاقد مکمل) 5 تیمار این آزمایش بود. یک جیره متشکل از ذرت و سویا برای دوره های آغازین و رشد بر اساس توصیه های انجمن ملی تحقیقات تهیه شد. نتایج نشان داد که مصرف 1000 ppm و 500 ویتامین در آب و مصرف 1000 ppm در خوراک باعث افزایش معنی دار (P<0.05) اضافه وزن روزانه در دوره آغازین شد. مصرف 1000 ppm ویتامین محلول در آب باعث افزایش اضافه وزن روزانه (42-22)، کاهش ضریب تبدیل غذایی و افزایش معنی دار وزن نهایی در 42 روزگی شد (P<0.05). مصرف 1000 ppm ویتامین C بصورت محلول در آب باعث افزایش تکثیر لنفوسیت ها در میتوژن PHA در لنفوسیت خالص و خون کامل گردید. افزایش معنی دار (P<0.05) پاسخ های CBH در گروههای مصرف کننده 500 و 1000 ppm ویتامین C بصورت محلول مشاهده شد. بررسی های ایمنی همورال نشان داد که مقادیر 1000 ppm و 500 ویتامین C بصورت محلول در آب باعث افزایش تولید آنتی بادی بر علیه برونشیت و نیوکاسل بعد از 6 و 12 روز پس از واکسیناسیون گردید. ویتامین C اثر چندانی بر وزن اعضای لنفوئیدی نداشت و فقط مقدار 500 ppm ویتامین C محلول باعث افزایش معنی دار (P<0.05) وزن بورس شد. نتایج این بررسی نشان داد که مصرف مکمل ویتامین C بصورت محلول در آب آشامیدنی سودمندتر از مصرف آن به همراه خوراک است و مصرف مکمل آن بصورت 1000 ppm و 500 در آب آشامیدنی باعث بهبود عملکرد و پاسخ های ایمنولوژیک همورال و وابسته به سلول در جوجه های گوشتی می شود.