مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

632
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

136
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی ارتباط بین مدت زمان نگهداری فرآورده های خونی مصرف شده با ناخوشی و مرگ و میر پس از عمل در بیماران کاندید عمل بای پاس عروق کرونر

صفحات

 صفحه شروع 0 | صفحه پایان 0

چکیده

 مقدمه: نتایج متناقضی در مورد عوارض ناشی از تزریق خون با مدت زمان طولانی ذخیره سازی پس از جراحی وجود دارد. در این مطالعه به بررسی بالینی این عوارض و ارتباط آن با ناخوشی و مرگ و میر پس از جراحی بای پاس عروق کرونر پرداخته شد.روش ها: این مطالعه توصیفی مقطعی در سال 1389 در مرکز قلب چمران اصفهان بر روی 100 نفر از بیماران کاندید بای پاس عروق کرونر انجام گردید. عوارض تزریق گلبول های قرمز فشرده که به مدت بیش از 14 روز ذخیره شده بود (خون کهنه), در مقایسه با گلبول های قرمز فشرده که به مدت کمتر از 14 روز ذخیره شده بود (خون تازه), مورد بررسی و مقایسه قرار گرفت. عوارض کلیوی از طریق آزمایشات نیتروژن اوره خون, کراتینین و عوارض کبدی از طریق(Protrombin time) PT , (Partial thromboplastin time) PTT و نیز مدت زمان بستری در بخش مراقبت های ویژه و مدت زمان ونتیلاسیون و نیز مرگ و میر پس از عمل در دو گروه بررسی و مقایسه گردید.یافته ها: عوارض کلیوی به طور معنی داری در دریافت کنندگان خون کهنه بیشتر بود (0.001>P). همچنین افزایش آزمایشات انعقادی نظیر (P<0.007) PTT و میزان خون ریزی پس از عمل ( (P<0.003در دریافت کنندگان خون کهنه بیشتر بود؛ ولی تغییرات میزان هموگلوبین ((P=0.201, میزان هماتوکریت ((P=0.227 و پلاکت (P=0.632) و نیز میزان مرگ و میر پس از عمل در دو گروه تفاوتی نداشت.نتیجه گیری: نتایج مطالعه فعلی نشان داد, نگهداری خون به مدت بیش از 14 روز همراه با افزایش عوارض پس از عمل بود که با نتایج مطالعات قبلی همخوانی داشت. بنابراین توصیه می شود در صورت نیاز به انتقال خون حین و پس از جراحی بای پاس عروق کرونر از خون تازه استفاده گردد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    باقری، کیوان، طالبی، سینا، نجارزادگان، محمدرضا، آقاداوودی، امید، و اکبری، مجتبی. (1390). بررسی ارتباط بین مدت زمان نگهداری فرآورده های خونی مصرف شده با ناخوشی و مرگ و میر پس از عمل در بیماران کاندید عمل بای پاس عروق کرونر. مجله دانشکده پزشکی اصفهان، 29(166)، 0-0. SID. https://sid.ir/paper/450807/fa

    Vancouver: کپی

    باقری کیوان، طالبی سینا، نجارزادگان محمدرضا، آقاداوودی امید، اکبری مجتبی. بررسی ارتباط بین مدت زمان نگهداری فرآورده های خونی مصرف شده با ناخوشی و مرگ و میر پس از عمل در بیماران کاندید عمل بای پاس عروق کرونر. مجله دانشکده پزشکی اصفهان[Internet]. 1390؛29(166):0-0. Available from: https://sid.ir/paper/450807/fa

    IEEE: کپی

    کیوان باقری، سینا طالبی، محمدرضا نجارزادگان، امید آقاداوودی، و مجتبی اکبری، “بررسی ارتباط بین مدت زمان نگهداری فرآورده های خونی مصرف شده با ناخوشی و مرگ و میر پس از عمل در بیماران کاندید عمل بای پاس عروق کرونر،” مجله دانشکده پزشکی اصفهان، vol. 29، no. 166، pp. 0–0، 1390، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/450807/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button