مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

932
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

624
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

ارزیابی فعالیت ضدرادیکالی، قدرت احیاکنندگی و ظرفیت آنتی اکسیدانی عصاره های فنولی یک واریته بلوط (Q.branti var. persica)

صفحات

 صفحه شروع 93 | صفحه پایان 104

چکیده

 علی رغم اینکه میوه بلوط از دیرباز در طب سنتی جهت درمان بسیاری از بیماری ها مورد استفاده قرار گرفته است, اما پتانسیل آنتی اکسیدانی ترکیبات فنولی این میوه به ویژه واریته های ایرانی ناشناخته مانده است. هدف از تحقیق حاضر ارزیابی فعالیت آنتی اکسیدانی عصاره های متانولی (80%), اتانولی (70%) و آبی میوه یک واریته بلوط ایرانی (Q.branti var persica) می باشد. مقدار کل ترکیبات فنولی عصاره ها با روش اسپکتروفتومتری اندازه گیری و فعالیت آنتی اکسیدانی آنها با روش های میزان مهار رادیکال های آزاد, قدرت احیاکنندگی و ظرفیت آنتی اکسیدانی کل بررسی شد و با آنتی اکسیدان های سنتزی BHA و BHT مقایسه گردید. عصاره متانولی بیشترین مقدار ترکیبات فنولی (183.96 میلی گرم معادل تانیک اسید در گرم عصاره), قدرت مهار رادیکال های آزاد , (EC50=49.65 mgr/ml) قدرت احیاکنندگی (EC50=230.9 mgr/ml) و ظرفیت آنتی اکسیدانی کل (EC50=424.81 mgr/ml) را دارا بود و پس از آن عصاره های اتانولی و آبی قرار گرفتند. قدرت آنتی اکسیدان سنتزی BHT در تمامی آزمون های مورد بررسی به طور معنی داری (P<0.05) بیشتر از عصاره ها بود. اگرچه فعالیت آنتی اکسیدانی عصاره های اتانولی و متانولی در آزمون مهار رادیکال های آزاد DPPP به طور قابل ملاحظه ای (P<0.05) بیشتر از BHA بود اما در آزمون فعالیت آنتی اکسیدانی کل اختلاف معنی داری (P<0.05) بین آنها مشاهده نشد. بدین ترتیب می توان میوه بلوط را منبع مناسبی از آنتی اکسیدان های طبیعی دانست.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    قادری قهفرخی، مریم، صادقی ماهونک، علیرضا، اعلمی، مهران، قربانی، محمد، و عزیزی، محمدحسین. (1390). ارزیابی فعالیت ضدرادیکالی, قدرت احیاکنندگی و ظرفیت آنتی اکسیدانی عصاره های فنولی یک واریته بلوط (Q.branti var. persica). پژوهشهای صنایع غذایی (دانش کشاورزی)، 21(1)، 93-104. SID. https://sid.ir/paper/456152/fa

    Vancouver: کپی

    قادری قهفرخی مریم، صادقی ماهونک علیرضا، اعلمی مهران، قربانی محمد، عزیزی محمدحسین. ارزیابی فعالیت ضدرادیکالی, قدرت احیاکنندگی و ظرفیت آنتی اکسیدانی عصاره های فنولی یک واریته بلوط (Q.branti var. persica). پژوهشهای صنایع غذایی (دانش کشاورزی)[Internet]. 1390؛21(1):93-104. Available from: https://sid.ir/paper/456152/fa

    IEEE: کپی

    مریم قادری قهفرخی، علیرضا صادقی ماهونک، مهران اعلمی، محمد قربانی، و محمدحسین عزیزی، “ارزیابی فعالیت ضدرادیکالی, قدرت احیاکنندگی و ظرفیت آنتی اکسیدانی عصاره های فنولی یک واریته بلوط (Q.branti var. persica)،” پژوهشهای صنایع غذایی (دانش کشاورزی)، vol. 21، no. 1، pp. 93–104، 1390، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/456152/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button