مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,511
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

640
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی اثر استخراج ترکیب های فنولی میوه بلوط (.Quercus branti var persica Lindl) با حلال های مختلف بر فعالیت آنتی اکسیدانی آنها در ثبات اکسیداتیو روغن آفتابگردان

صفحات

 صفحه شروع 59 | صفحه پایان 72

کلیدواژه

میوه بلوط (.Quercus branti var persica Lindl)Q2

چکیده

 بلوط (Quercus branti var persica Lindl.) متعلق به خانواده Fagaceae و جنس Quercus می باشد. میوه بلوط از دیرباز کاربرد زیادی در طب سنتی داشته است و برای درمان بیماریهایی نظیر اسهال, درد معده, بواسیر, نرمی استخوان, کم خونی, سوختگی, اگزما و واریس مورد استفاده قرار می گیرد. هدف از این مطالعه استخراج ترکیب های فنولی میوه بلوط (Q. branti var persica) با سامانه های مختلف حلال و بررسی فعالیت آنتی اکسیدانی آنها در ثبات اکسیداتیو روغن آفتاب گردان بود. ترکیب های فنولی عصاره ها با حلال های متانول (80%), اتانول (70%) و آب با روش غوطه وری استخراج و میزان ترکیب های فنولی آنها با روش فولین سیوکالتو اندازه گیری شد. جهت بررسی فعالیت آنتی اکسیدانی, عصاره ها در 3 سطح غلظت 250, 500 و 1000 پی پی ام,BHA  و BHT در دو سطح 100 و 200 پی پی ام و TBHQ با غلظت 200 پی پی ام به روغن آفتاب گردان بدون آنتی اکسیدان افزوده و نمونه ها به مدت 12 روز در گرمخانه با دمای 70 oC نگه داری شدند. اثر محافظت کنندگی عصاره ها با اندازه گیری اعداد پراکسید و تیوباربیتوریک اسید در فواصل زمانی مشخص مورد ارزیابی قرار گرفت. مقدار کل ترکیب های فنولی در عصاره های آبی, اتانولی و متانولی به ترتیب 79.28, 138.49 و 183.96 میلی گرم معادل تانیک اسید در گرم عصاره بود. عدد پراکسید نمونه شاهد از 26.23 به 328.88 میلی اکی والان و عدد تیوباربیتوریک از 0.073 به 0.58 میلی گرم در کیلوگرم رسید. نمونه های روغن حاوی TBHQ بیشترین ثبات اکسیداتیو را طی روزهای آزمایش داشتند. با افزایش غلظت عصاره, فعالیت آنتی اکسیدانی افزایش یافت. البته از بین عصاره های فنولی نیز عصاره متانولی (500 و 1000 پی پی ام) بهترین عملکرد را داشت و بهتر از BHT قابل رقابت بود. سایر عصاره ها نیز با BHA و BHT در سطوح مختلف قابل رقابت بودند. بنابراین میوه بلوط می تواند به عنوان منبعی سرشار از ترکیب های آنتی اکسیدانی در صنایع دارویی و غذایی مورد توجه قرار بگیرد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    قادری قهفرخی، مریم، اعلمی، مهران، صادقی ماهونک، علیرضا، عزیزی، محمدحسین، و قربانی، محمد. (1391). بررسی اثر استخراج ترکیب های فنولی میوه بلوط (.Quercus branti var persica Lindl) با حلال های مختلف بر فعالیت آنتی اکسیدانی آنها در ثبات اکسیداتیو روغن آفتابگردان. تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران، 28(1 (پیاپی 55))، 59-72. SID. https://sid.ir/paper/105515/fa

    Vancouver: کپی

    قادری قهفرخی مریم، اعلمی مهران، صادقی ماهونک علیرضا، عزیزی محمدحسین، قربانی محمد. بررسی اثر استخراج ترکیب های فنولی میوه بلوط (.Quercus branti var persica Lindl) با حلال های مختلف بر فعالیت آنتی اکسیدانی آنها در ثبات اکسیداتیو روغن آفتابگردان. تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران[Internet]. 1391؛28(1 (پیاپی 55)):59-72. Available from: https://sid.ir/paper/105515/fa

    IEEE: کپی

    مریم قادری قهفرخی، مهران اعلمی، علیرضا صادقی ماهونک، محمدحسین عزیزی، و محمد قربانی، “بررسی اثر استخراج ترکیب های فنولی میوه بلوط (.Quercus branti var persica Lindl) با حلال های مختلف بر فعالیت آنتی اکسیدانی آنها در ثبات اکسیداتیو روغن آفتابگردان،” تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران، vol. 28، no. 1 (پیاپی 55)، pp. 59–72، 1391، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/105515/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا