مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,537
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

764
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

2

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تعیین فعالیت آنتی اکسیدانی عصاره های فنولی میوه یک واریته بلوط ایرانی (Q. castaneifolia var. castaneifolia)

صفحات

 صفحه شروع 45 | صفحه پایان 56

چکیده

 در این پژوهش ترکیبات فنولی میوه بلوط (Q. castaneifolia var castaneifolia) با حلال های آب و اتانول (70%) استخراج شدند. مقدار کل ترکیبات فنولی در عصاره های اتانولی و آبی به ترتیب 238.85 و 142.18 میلی گرم معادل تانیک اسید در گرم عصاره بود. فعالیت آنتی اکسیدانی عصاره ها با آزمون های به دام اندازی رادیکال های DPPH, قدرت احیاء کنندگی یون های آهن 3 ظرفیتی و ظرفیت آنتی اکسیدانی کل بررسی و با آنتی اکسیدان های سنتزی  BHAو BHT مقایسه گردید.عصاره اتانولی بیشترین میزان به دام اندازی رادیکال های DPPH را نشان داد. در آزمون های قدرت احیاء کنندگی و ظرفیت آنتی اکسیدانی کل بیشترین فعالیت به ترتیب توسط BHT, عصاره اتانولی, BHA و عصاره آبی حاصل گردید.هم چنین, اثر محافظتی عصاره اتانولی در روغن آفتاب گردان بررسی شد. عصاره اتانولی میوه بلوط در سه سطح غلظت (250, 500 و 1000 پی پی ام) به روغن اضافه شدند. نمونه شاهد و آنتی اکسیدان های سنتزی BHA و BHT در دو سطح غلظت (100 و 200 پی پی ام) به عنوان استاندارد مورد استفاده قرار گرفتند. نمونه ها به مدت 12 روز در ظروف باز در دمای 70°c قرار گرفتند و عدد پراکسید و تیوباربیتوریک اسید در روزهای 2, 4, 6, 8, 10 و 12 اندازه گیری شد. نتایج نشان داد که عصاره اتانولی در تمامی غلظت ها به خوبی توانست اکسیداسیون را به تاخیر بیندازد. غلظت های 1000 و 500 پی پی ام عصاره بهتر از BHT در غلظت 200 پی پی ام و غلظت 250 پی پی ام آن بهتر از BHA با غلظت 100 پی پی ام عمل نمودند.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    قادری قهفرخی، مریم، صادقی ماهونک، علیرضا، اعلمی، مهران، عزیزی، محمدحسین، و قربانی، محمد. (1391). تعیین فعالیت آنتی اکسیدانی عصاره های فنولی میوه یک واریته بلوط ایرانی (Q. castaneifolia var. castaneifolia). علوم و صنایع غذایی ایران، 9(35)، 45-56. SID. https://sid.ir/paper/72851/fa

    Vancouver: کپی

    قادری قهفرخی مریم، صادقی ماهونک علیرضا، اعلمی مهران، عزیزی محمدحسین، قربانی محمد. تعیین فعالیت آنتی اکسیدانی عصاره های فنولی میوه یک واریته بلوط ایرانی (Q. castaneifolia var. castaneifolia). علوم و صنایع غذایی ایران[Internet]. 1391؛9(35):45-56. Available from: https://sid.ir/paper/72851/fa

    IEEE: کپی

    مریم قادری قهفرخی، علیرضا صادقی ماهونک، مهران اعلمی، محمدحسین عزیزی، و محمد قربانی، “تعیین فعالیت آنتی اکسیدانی عصاره های فنولی میوه یک واریته بلوط ایرانی (Q. castaneifolia var. castaneifolia)،” علوم و صنایع غذایی ایران، vol. 9، no. 35، pp. 45–56، 1391، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/72851/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button