Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

3,972
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

0
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

مطالعه تاثیر روش خشک کردن خورشیدی روی کیفیت برنج

صفحات

 صفحه شروع 0 | صفحه پایان 0

کلیدواژه

ثبت نشده است

چکیده

 در این تحقیق روش خشک کردن شلتوک با استفاده از سیستم خشک کن خورشیدی لایه نازک با روش سنتی خشک کردن شلتوک تحت نور مستقیم خورشید که متداولترین سیستم کاربردی در مناطق معتدل است، مورد بررسی قرار گرفته و تاثیر آنها بر خصوصیات کیفی دو نوع برنج ایرانی دانه بلند (سازندگی) و دانه متوسط (کامفیروزی) با هم مقایسه شدند. فرآیند خشک کردن در خشک کن خورشیدی از نوع مختلط در دمای 50°C به مدت 90 دقیقه انجام شد. در مقابل روش سنتی حدود 10 ساعت در دمای 26°C بطول انجامید. پس از آن نمونه ها آسیاب و سفید شدند و آزمونهای تعیین کیفیت روی آنها انجام شد. فاکتورهای کیفی مورد بررسی شامل فاکتورهای تجاری (درصد راندمان تبدیل برنج سالم و سفیدی برنج)، فاکتورهای موثر در کیفیت پخت (میزان آملیوز، دمای ژلاتینه شدن نشاسته، قوام ژل برنج و عطر و بو) و فاکتورهای تغذیه ای (میزان تیامین و اسید آمینه لیزین) بودند. برای تعیین راندمان تبدیل برنج، درصد دانه های پوست گیری شده شکسته، بصورت دستی جداسازی شده و به کمک فرمول مربوطه درصد راندمان تبدیل تعیین شد. قوام ژل برنج مطابق روش کاگامپانگ تعیین شد که این روش براساس قوام خمیر برنج آسیاب شده است که بوسیله جوشاندن در محلول قلیای رقیق ژلاتینه شده و سپس در دمای اتاق سرد می شود.محتوای آمیلوز برنج توسط روش جولیانو به کمک دستگاه اسپکتروفتومتر و مقایسه جذب نمونه ها با منحنی استاندارد تعیین شد. دمای ژلاتینه شدن، براساس میزان حل شدن و منتشر شدن برنج سفید شده که در محلول پتاس %1.7 به مدت 23 ساعت در دمای اتاق خیسانده شده بود، تعیین گردید. خصوصیات ارگانولپتیک برنج پخته (مثل طعم و عطر) و میزان سفیدی ظاهری آن توسط آزمون چشایی توسط گروه ارزیاب حسی تعیین گردید. از نظرارزش تغذیه ای، اسید آمینه لیزین بوسیله روش ارزیابی بیولوژیکی به کمک باکتری لاکتوباسیلوس دلبروکی تعیین گردید و ویتامین تیامین نیز به کمک روش فلوئورسانس تیوکروم اندازه گیری شد. هدف انجام این تحقیق، بررسی تاثیر روش جدید خشک کن خورشیدی در زمان کوتاه تر در مقایسه با روش سنتی نسبتا زمان بر، روی کیفیت تکنولوژیکی و تغذیه ای دانه برنج بود. در نهایت نتایج بیانگر عدم تاثیر روش خشک کردن بر فاکتورهای کیفی به جز سفیدی برنج (که در روش خورشیدی در مقایسه با روش سنتی بهتر بود) و مناسب بودن شرایط اعمال شده در سیستم در مقایسه با روش سنتی بود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    مهدی زاده، ز.، و زمردیان، علی. (1387). مطالعه تاثیر روش خشک کردن خورشیدی روی کیفیت برنج. مجله بین المللی علوم و فناوری کشاورزی، 11(5 (ویژه نامه))، 0-0. SID. https://sid.ir/paper/456927/fa

    Vancouver: کپی

    مهدی زاده ز.، زمردیان علی. مطالعه تاثیر روش خشک کردن خورشیدی روی کیفیت برنج. مجله بین المللی علوم و فناوری کشاورزی[Internet]. 1387؛11(5 (ویژه نامه)):0-0. Available from: https://sid.ir/paper/456927/fa

    IEEE: کپی

    ز. مهدی زاده، و علی زمردیان، “مطالعه تاثیر روش خشک کردن خورشیدی روی کیفیت برنج،” مجله بین المللی علوم و فناوری کشاورزی، vol. 11، no. 5 (ویژه نامه)، pp. 0–0، 1387، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/456927/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    مرکز اطلاعات علمی SID
    strs
    دانشگاه امام حسین
    بنیاد ملی بازیهای رایانه ای
    کلید پژوه
    ایران سرچ
    ایران سرچ
    فایل موجود نیست.
    بازگشت به بالا