مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,679
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

464
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

1

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی تاثیر استفاده از نانو ذرات نقره و دی اکسید تیتانیوم در بسته بندی پلی اتیلنی مورد استفاده در نگهداری خرمای مضافتی بر روی تغییرات میکروبی آن طی 6 ماه

صفحات

 صفحه شروع 45 | صفحه پایان 51

چکیده

 زمینه و هدف: با توجه به اهمیت فناوری نانو در افزایش کارآیی بسته بندی به ویژه در نگهداری مواد غذایی و با توجه به اینکه خرما از محصولات مهم و استراتژیک کشور ما ایران به شمار می رود, در این کار تحقیقی تاثیر استفاده از فناوری نانو در کارایی بسته بندی خرما مورد بررسی قرار گرفته است.روش بررسی: تغییرات میکروبی و شیمیایی خرما از نوع مضافتی در دو دمای ثابت 25 درجه سانتی گراد (دمای محیط) و 4 درجه سانتی گراد (دمای یخچال) به دور از آلودگی ثانویه یک بار در بسته بندی پلی اتیلنی بدون ذرات نانو و یکبار در بسته بندی پلی اتیلنی پوشیده شده با نانوذرات نقره و دی اکسید تیتانیوم با نسبت مشخص به مدت 6 ماه, مورد مطالعه قرار گرفته است. ساختار و مورفولوژی پوشش های بسته بندی مورد استفاده در این تحقیق با استفاده از میکروسکوپ الکترونی رویشی(SEM) مورد بررسی قرار گرفته است. نمونه ها پس از برداشت بطور تصادفی و انتقال در ظروف استریل به آزمایشگاه در اولین هفته هر ماه مورد آنالیز میکروبی و شیمیایی قرار گرفته شد.یافته ها: نتایج بدست آمده در قالب طرح فاکتوریل بر پایه کاملا تصادفی در 3 مرتبه تکرار انجام شد و در نهایت جهت مقایسه میانگین ها از آزمون چند دامنه ای دانکن در سطح 1% استفاده شده است. نتایج بدست آمده نشان داد که بار میکروبی خرما شامل کپک و مخمر, باکتری های مزوفیل هوازی و کلیفرم در اثر استفاده از ذرات نانو ذرات نقره و اکسید تیتانیم در بسته بندی خرمابه صورت معنی داری کاهش یافته است, بدین صورت که فعالیت نانو ذرات نقره منجر به از بین رفتن میکرو ارگانیسم ها در دمای محیط و در دمای یخچال می شود. همچنین باعث جلوگیری از تغییرات شدید خصوصیات شیمیایی گردیده است.نتیجه گیری: با توجه به نتایج بدست آمده در این پژوهش خرمای مضافتی, هنگام استفاده از پوشش پلی اتیلن حاوی نانو ذرات نقره و دی اکسید تیتانیوم در بسته بندی آن طی 6 ماه نگهداری می تواند در دمای یخچال و در دمای محیط بدون هیچ تغییر نامطلوبی باقی بماند.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    مرادی، امید، و بینش، مجتبی. (1389). بررسی تاثیر استفاده از نانو ذرات نقره و دی اکسید تیتانیوم در بسته بندی پلی اتیلنی مورد استفاده در نگهداری خرمای مضافتی بر روی تغییرات میکروبی آن طی 6 ماه. زیست فناوری میکروبی، 2(4)، 45-51. SID. https://sid.ir/paper/459235/fa

    Vancouver: کپی

    مرادی امید، بینش مجتبی. بررسی تاثیر استفاده از نانو ذرات نقره و دی اکسید تیتانیوم در بسته بندی پلی اتیلنی مورد استفاده در نگهداری خرمای مضافتی بر روی تغییرات میکروبی آن طی 6 ماه. زیست فناوری میکروبی[Internet]. 1389؛2(4):45-51. Available from: https://sid.ir/paper/459235/fa

    IEEE: کپی

    امید مرادی، و مجتبی بینش، “بررسی تاثیر استفاده از نانو ذرات نقره و دی اکسید تیتانیوم در بسته بندی پلی اتیلنی مورد استفاده در نگهداری خرمای مضافتی بر روی تغییرات میکروبی آن طی 6 ماه،” زیست فناوری میکروبی، vol. 2، no. 4، pp. 45–51، 1389، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/459235/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button