مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,487
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

706
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی اثر پوشش های بسته بندی نانو نقره بر پایه دی اکسید تیتانیوم در افزایش زمان ماندگاری فیله ماهی قزل آلا رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss)

صفحات

 صفحه شروع 85 | صفحه پایان 92

چکیده

 سابقه و هدف: اخیرا نانوذرات نقره توجه فزاینده ای را به علت فعالیت های ضد میکروبی در فرآوری غذا به خود جلب کرده اند. در این مطالعه, فعالیت ضد میکروبی نانوذرات نقره در پوشش های بسته بندی فیله ماهی قزل آلا رنگین کمان مورد بررسی قرار گرفت.مواد و روش ها: 2 نمونه پوشش های بسته بندی حاوی نانو ذرات نقره پوشش دهی شده روی دی اکسید تیتانیوم تهیه شد. ابتدا با میکروسکوپ الکترونی SEM کیفیت پوشش های نانو 3% و 5% ارزیابی شد. بعد از انجام مراحل آماده سازی پوشش ها و تهیه سوسپانسیون باکتری اشریشیاکلی, فعالیت ضد باکتریایی پوشش ها طبق استاندارد 10900 مورد اندازه گیری قرار گرفت. فیله ماهی قزل آلا رنگین کمان در پوشش های نانو بسته بندی و در بازه های زمانی صفر, 7, 14 و 21 روز در یخچال با دمای 4 درجه سانتی گراد نگهداری شد و شمارش کلی میکروب ها در مقایسه با نمونه شاهد مورد ارزیابی قرار گرفت.یافته ها: اثر بازدارندگی پوشش های 3% و 5% بر باکتری های مزوفیل تا 7 روز معنی دار بود و در روزهای بعد تغییر چشمگیری ملاحظه نشد. پوشش 3% اثر معنی داری بر سرعت رشد باکتری های سرمادوست نداشت, درحالی که تاثیر پوشش 5% بر سرعت رشد باکتری های سرمادوست تا 7 روز معنی دار بود.نتیجه گیری: بر اساس نتایج به دست آمده, استفاده از بسته بندی حاوی نانوذرات نقره زمان ماندگاری فیله ماهی قزل آلا رنگین کمان را افزایش می دهد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    راشدی، حمید، پرتوی، فرزانه، فتاح، رضا، خلیل زاده کلاگر، محمدعلی، و خیابانی، محمد. (1395). بررسی اثر پوشش های بسته بندی نانو نقره بر پایه دی اکسید تیتانیوم در افزایش زمان ماندگاری فیله ماهی قزل آلا رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss). مجله علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران، 11(3)، 85-92. SID. https://sid.ir/paper/121351/fa

    Vancouver: کپی

    راشدی حمید، پرتوی فرزانه، فتاح رضا، خلیل زاده کلاگر محمدعلی، خیابانی محمد. بررسی اثر پوشش های بسته بندی نانو نقره بر پایه دی اکسید تیتانیوم در افزایش زمان ماندگاری فیله ماهی قزل آلا رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss). مجله علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران[Internet]. 1395؛11(3):85-92. Available from: https://sid.ir/paper/121351/fa

    IEEE: کپی

    حمید راشدی، فرزانه پرتوی، رضا فتاح، محمدعلی خلیل زاده کلاگر، و محمد خیابانی، “بررسی اثر پوشش های بسته بندی نانو نقره بر پایه دی اکسید تیتانیوم در افزایش زمان ماندگاری فیله ماهی قزل آلا رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss)،” مجله علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران، vol. 11، no. 3، pp. 85–92، 1395، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/121351/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا