Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

477
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

105
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر عصاره متانولی سویا بر میزان لیپید و لیپوپروتئین های سرم در موش های صحرایی اواریکتومی شده

صفحات

 صفحه شروع 92 | صفحه پایان 97

چکیده

 سابقه و هدف: از عوارض دوران یائسگی اختلال در متابولیسم چربی ها و افزایش میزان چربی و لیپو پروتئین های پلاسما می باشد. مطالعات چندی نشان داده اند که ایزوفلاون ها و پروتئین سویا می توانند اثرات مفیدی بر میزان چربی و لیپوپروتئین های سرم داشته باشند, اما اثرات عصاره تام سویا براین فاکتورها کمتر مورد توجه قرار گرفته است.لذا, در مطالعه حاضر تاثیر عصاره متانولی سویا بر میزان چربی و لیپوپروتئین های سرم موش های صحرائی اواریکتومی شده بررسی شده است.مواد و روش ها: در این مطالعه تجربی 40 سر موش صحرائی ماده در 4 گروه 10 تایی به صورت: 1) گروه شم (جراحی شکم بدون برداشت تخمدان), 2) گروه اورایکتومی شده, 3) گروه درمان (اواریکتومی همراه با دریافت عصاره سویا) و 4) گروه کنترل-گاواژ (حیوانات سالم دست نخورده همراه با دریافت عصاره سویا) به طور تصادفی انتخاب شدند. گروه درمان روزانه mg/kg 60 عصاره سویا از طریق آب آشامیدنی و به وسیله گاواژ به مدت 28 روز (4 هفته) دریافت کرد. در پایان دوره تجویز عصاره سویا غلظت کلسترول تام, تری گلیسیرید, LDL, HDL, VLDL سرم حیوانات مورد ارزیابی قرار گرفت.نتایج: یافته های مطالعه نشان داند که تجویز عصاره سویا در گروه درمان توانست غلظت سرمی لیپید و لیپوپروتئن ها را بهبود بخشد. هچنین, مشخص گردید که بین گروه شم با سایر گروه های مطالعه در غلظت سرمی VLDL و تری گلیسیرید اختلاف معنی داری وجود دارد (P<0.05).نتیجه گیری: این مطالعه نشان داد که مصرف خوراکی عصاره سویا در موش های صحرایی اواریکتومی شده می تواند تاثیر مثبتی بر سطح سرمی چربی و لیپوپروتئین های سرم داشته باشد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    نصیرزاده، محمدرضا، خیاط نوری، میرهادی، نورآذر، علیرضا، و رحمانی، جعفر. (1390). تاثیر عصاره متانولی سویا بر میزان لیپید و لیپوپروتئین های سرم در موش های صحرایی اواریکتومی شده. فیض، 15(2 (پی در پی 58))، 92-97. SID. https://sid.ir/paper/460380/fa

    Vancouver: کپی

    نصیرزاده محمدرضا، خیاط نوری میرهادی، نورآذر علیرضا، رحمانی جعفر. تاثیر عصاره متانولی سویا بر میزان لیپید و لیپوپروتئین های سرم در موش های صحرایی اواریکتومی شده. فیض[Internet]. 1390؛15(2 (پی در پی 58)):92-97. Available from: https://sid.ir/paper/460380/fa

    IEEE: کپی

    محمدرضا نصیرزاده، میرهادی خیاط نوری، علیرضا نورآذر، و جعفر رحمانی، “تاثیر عصاره متانولی سویا بر میزان لیپید و لیپوپروتئین های سرم در موش های صحرایی اواریکتومی شده،” فیض، vol. 15، no. 2 (پی در پی 58)، pp. 92–97، 1390، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/460380/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا