مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

510
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

229
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

مقایسه اثر سطوح متفاوت تعادل الکترولیتی جیره بر عملکرد جوجه های گوشتی

صفحات

 صفحه شروع 109 | صفحه پایان 116

چکیده

 در این آزمایش اثر سه سطح متفاوت تعادل الکترولیتی جیره بطور متوسط در مقادیر 250, 183 و 114 میلی اکی والان برکیلوگرم روی عملکرد جوجه های گوشتی مورد آزمون قرار گرفت. این بررسی با 486 قطعه جوجه خروس گوشتی سویه آرین در یک طرح بلوک تصادفی در3  تکرار به انجام رسید. در هر تکرار 54 قطعه جوجه لحاظ گردید. جیره های غذایی بطور آزاد در سه مرحله تغذیه ای و طی 42 روز در اختیار جوجه ها قرار داده شد و در پایان هر مرحله تغذیه ای نیز میزان سدیم, پتاسیم و کلر خون و همچنین در پایان 42 روزگی میزان خاکستر استخوان ساق پا در گروه های آزمایشی بررسی گردید. در این آزمایش هنگام مرحله آغازین پرورش با افزایش تعادل الکترولیتی جیره مصرف خوراک و میزان رشد بطور معنی داری کاهش یافت (P<0.05) و پس از آن در مراحل رشد و پایانی با افزایش تعادل الکترولیتی جیره تفاوت معنی داری در عملکرد جوجه ها مشاهده نگردید (P>0.05). در هر سه مرحله تغذیه ای با افزایش تعادل الکترولیتی جیره میزان سدیم و کلر خون بترتیب افزایش و کاهش یافتند ولی تغییرات قابل ملاحظه ای در غلظت پتاسیم خون گروه های آزمایشی مشاهده نشد. همچنین بر اساس نتایج تفاوت معنی داری در میزان خاکستر استخوان پا در گروه های مورد آزمایش مشاهده نشد (P>0.05) و افزایش تعادل الکترولیتی جیره تاثیری در شیوع سندرم آسیت و دیسکندروپلازیای استخوان درشت نی نداشت. نتایج این آزمایش نشان می دهد تغییر تعادل الکترولیتی جیره بطور میانگین در دامنه 114 تا 250 میلی اکی والان بر کیلوگرم جیره اثر معنی داری بر عملکرد جوجه های گوشتی در پایان 42 روزگی ندارد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    علی اکبرپور، حمیدرضا، کامیاب، عبدالرضا، قدرت نما، احمد، و قوجق، دردی. (1387). مقایسه اثر سطوح متفاوت تعادل الکترولیتی جیره بر عملکرد جوجه های گوشتی. علوم دامی ایران ( علوم کشاورزی ایران)، 39(1)، 109-116. SID. https://sid.ir/paper/466559/fa

    Vancouver: کپی

    علی اکبرپور حمیدرضا، کامیاب عبدالرضا، قدرت نما احمد، قوجق دردی. مقایسه اثر سطوح متفاوت تعادل الکترولیتی جیره بر عملکرد جوجه های گوشتی. علوم دامی ایران ( علوم کشاورزی ایران)[Internet]. 1387؛39(1):109-116. Available from: https://sid.ir/paper/466559/fa

    IEEE: کپی

    حمیدرضا علی اکبرپور، عبدالرضا کامیاب، احمد قدرت نما، و دردی قوجق، “مقایسه اثر سطوح متفاوت تعادل الکترولیتی جیره بر عملکرد جوجه های گوشتی،” علوم دامی ایران ( علوم کشاورزی ایران)، vol. 39، no. 1، pp. 109–116، 1387، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/466559/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button