Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

974
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

0
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

مقایسه دریافت موادغذایی موثر بر علایم بالینی آرتریت روماتوئید: مطالعه مورد - شاهدی

صفحات

 صفحه شروع 0 | صفحه پایان 0

چکیده

آرتریت روماتوئید (RA) یکی از بیماریهای مزمن شایع است. برخی سبزیها و روغنها می توانند التهاب را کاهش دهند و احتمالا مرکبات, گوجه فرنگی, گوشت قرمز و ترشیجات شور درد و سفتی مفاصل را تشدید کنند. هدف این مطالعه, مقایسه دریافت رژیمی برخی غذاها در بیماران زن مبتلا به آرتریت روماتوئید در مقایسه با گروه کنترل می باشد. مواد و روش ها: در این مطالعه مورد- شاهدی, 44 زن مبتلا به RA با 41 زن سالم جور شده از نظر سن, مقایسه شدند. پرسشنامه کمی بسامد غذایی به شکل مصاحبه برای دستیابی به الگوی غذایی پر شد. داده ها با آزمون کولموگروف اسمیرنوف و هیستوگرام برای تست نرمال بودن توزیع داده ها و آزمون من یو ویتنی برای تعیین اختلاف بین دو گروه تجزیه و تحلیل گردید.یافته ها: میانگین ± انحراف معیار نمایه توده بدنی (BMI) در گروه های بیمار (RA) و کنترل به ترتیب برابر با 95/3±86/28 و 32/4±23/28 بود. دریافت هفتگی گوجه فرنگی, طالبی, چای و اسفناج در گروه مورد بیشتر از شاهد بود (p<0.001)؛ گرچه ماست (p<0.001), توتها (p<0.01), هلو (p<0.001), قهوه (p<0.001), غذاهای آماده (p=0.009), سرخ کرده ها (p=0.003) و انبه (p<0.001) غذاهای با مصرف کمتر در گروه RA نسبت به گروه کنترل بودند.بحث و نتیجه گیری: بیماران RA میزان اضافه وزن بالاتری داشتند, اما تفاوت معنی داری بین دو گروه وجود نداشت. دریافت برخی غذاهای آلرژی زا مانند گوجه فرنگی و طالبی در گروه RA بالاتر بود, در حالی که برخی غذاهای آنتی اکسیدان در بیماران RA کمتراز گروه کنترل بود, به همین علت, کاهش وزن و مصرف بیشتر سبزیجات تازه توصیه می شود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    جلیلی، مهسا، عارف حسینی، سیدرفیع، کلاهی، سوسن، و ابراهیمی ممقانی، مهرانگیز. (1389). مقایسه دریافت موادغذایی موثر بر علایم بالینی آرتریت روماتوئید: مطالعه مورد - شاهدی. یافته، 12(4 (پیاپی 46))، 0-0. SID. https://sid.ir/paper/469152/fa

    Vancouver: کپی

    جلیلی مهسا، عارف حسینی سیدرفیع، کلاهی سوسن، ابراهیمی ممقانی مهرانگیز. مقایسه دریافت موادغذایی موثر بر علایم بالینی آرتریت روماتوئید: مطالعه مورد - شاهدی. یافته[Internet]. 1389؛12(4 (پیاپی 46)):0-0. Available from: https://sid.ir/paper/469152/fa

    IEEE: کپی

    مهسا جلیلی، سیدرفیع عارف حسینی، سوسن کلاهی، و مهرانگیز ابراهیمی ممقانی، “مقایسه دریافت موادغذایی موثر بر علایم بالینی آرتریت روماتوئید: مطالعه مورد - شاهدی،” یافته، vol. 12، no. 4 (پیاپی 46)، pp. 0–0، 1389، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/469152/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    مرکز اطلاعات علمی SID
    strs
    دانشگاه امام حسین
    بنیاد ملی بازیهای رایانه ای
    کلید پژوه
    ایران سرچ
    ایران سرچ
    فایل موجود نیست.
    بازگشت به بالا