مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,395
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

131
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

استفاده از انگشتان دست به عنوان شاخص میزان طبیعی بازشدن دهان در دانشجویان دانشکده دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی تبریز

صفحات

 صفحه شروع 19 | صفحه پایان 24

چکیده

 زمینه و اهداف: میزان بازشدن دهان فاکتور مهمی در بسیاری از شرایط کلینیکی می باشد و می تواند جهت مدیریت درمان بیماران استفاده شود. برای تشخیص کاهش بازشدن دهان لازم است که میزان بازشدن طبیعی دهان در یک جمعیت مشخص باشد. هدف از این مطالعه استفاده از انگشتان دست افراد به عنوان شاخص میزان طبیعی بازشدن دهان در دانشجویان دانشکده دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی تبریز در سال 1387 بوده است.مواد و روش ها: 150 دانشجوی دندانپزشکی (19 تا 47 سال, با میانگین سنی 27.94±8.10 سال) در این مطالعه مورد معاینه قرار گرفتند و به دو گروه با و بدون اختلالات مفصل گیجگاهی - فکی تقسیم شدند و توانایی هر کدام در قرار دادن عمودی سه انگشت (اشاره, میانی و انگشتری) یا چهار انگشت (اشاره, میانی, انگشتری, کوچک) بین لبه انسیزال دندان های ثنایای فک بالا و پایین بررسی شد. همچنین میزان حداکثر بازکردن دهان و پهنای سه انگشت و چهار انگشت دست راست و چپ اندازه گیری شد. داده های آماری به دست آمده به وسیله روش های آماری توصیفی, آزمون T و آزمون رابطه مجذور کای و با استفاده از نرم افزار آماری SPSS مورد بررسی و تجزیه و تحلیل قرار گرفت.یافته ها: %74 افراد قادر به فرو بردنسه انگشت در داخل دهان و %15.3 قادر به فروبردن چهار انگشت در داخل دهان بودند. %10.7 افراد قادر به فروبردن سه انگشت در دهان نبودند. میانگین حداکثر بازشدن دهان 51.87±7.6 میلیمتر بود.نتیجه گیری: در محدوده مطالعه ما از انگشتان دست افراد نمی توان به عنوان شاخصی جهت بررسی میزان بازشدن طبیعی دهان در افراد دارای علائم اختلالات مفصل گیجگاهی - فکی و افراد بدون علائم اختلالات مفصل گیجگاهی - فکی استفاده کرد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    حامدی راد، فهیمه، و غفاری قره باغ، طاهره. (1390). استفاده از انگشتان دست به عنوان شاخص میزان طبیعی بازشدن دهان در دانشجویان دانشکده دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی تبریز. مجله پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تبریز، 33(2)، 19-24. SID. https://sid.ir/paper/47410/fa

    Vancouver: کپی

    حامدی راد فهیمه، غفاری قره باغ طاهره. استفاده از انگشتان دست به عنوان شاخص میزان طبیعی بازشدن دهان در دانشجویان دانشکده دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی تبریز. مجله پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تبریز[Internet]. 1390؛33(2):19-24. Available from: https://sid.ir/paper/47410/fa

    IEEE: کپی

    فهیمه حامدی راد، و طاهره غفاری قره باغ، “استفاده از انگشتان دست به عنوان شاخص میزان طبیعی بازشدن دهان در دانشجویان دانشکده دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی تبریز،” مجله پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تبریز، vol. 33، no. 2، pp. 19–24، 1390، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/47410/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button