مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,160
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

581
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

شاخصهای چاقی و وضعیت دریافت غذایی در بیماران مبتلا به سندرم متابولیک

صفحات

 صفحه شروع 11 | صفحه پایان 15

چکیده

 زمینه و اهداف: شیوه زندگی و رژیم غذایی نقش مهمی در ایجاد و کنترل سندرم متابولیک دارد. به همین منظور مطالعه حاضر با هدف بررسی وضعیت دریافت غذایی و شاخصهای چاقی در بیماران مبتلا به سندرم متابولیک شهر تبریز طراحی گردید.مواد و روش: در این مطالعه توصیفی, 65 بیمار (20 مرد و 45 زن) مبتلا به سندرم متابولیک (بر اساس معیار (WHO که به کلینیک غدد و متابولیسم بیمارستان سینا شهر تبریز مراجعه می کردند شرکت نمودند. شاخصهای چاقی شامل وزن, ترکیب بدن و ستبرای چین پوستی در منطقه عضله سه سر بازو اندازه گیری و وضعیت دریافت غذایی تعیین گردید.یافته ها: در این مطالعه میانگین نمایه توده بدن؛ 30.4±4.8kg/m2, توده چربی %34.2±9.1, توده بدون چربی %65.7±9.7 و ضخامت چین زیرپوستی 29.4±7.7 mm بود. %89.2 شرکت کنندگان بر حسب نمایه توده بدن و %63.1 بر حسب درصد توده چربی دارای اضافه وزن و چاقی بودند. درصد تامین انرژی از پروتئین %13.5, کربوهیدرات %46 و چربی %40.5 بود. از نظر کفایت دریافت انرژی, پروتئین و چربی هیچگونه کمبودی یافت نشد در حالیکه فیبر غذایی دریافتی در %97 افراد پایین تر از مقادیر توصیه شده بود.نتیجه گیری: با توجه به شیوع بالای چاقی از یک سو و عدم تعادل رژیم غذایی این بیماران از سوی دیگر ارایه آموزشهای تغذیه ای به منظور بهبود شیوه زندگی این بیماران ضروری بنظر می رسد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button