مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

333
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

115
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

کاربرد روش شاخص کیفی برای تعیین مدت زمان نگهداری ماهی کفال پشت سبز (Chelon subviridis) شکم خالی نگهداری شده در یخ

صفحات

 صفحه شروع 127 | صفحه پایان 141

چکیده

 هدف از مطالعه حاضر, ارزیابی تازگی ماهی کفال پشت سبز شکم خالی نگهداری شده در یخ به مدت 16 روز بود. تغییرات طی نگهداری با ارزیابی حسی (روش شاخص کیفی QIM), pH, بازهای ازته فرار (TVBN), تری متیل آمین (TMA), تیوباربیتوریک اسید (TBA), اسید چرب آزاد (FFA), رنگ, و آنالیزهای میکروبی (شمارش مزوفیل, سرمادوست, استافیلوکوکوس, انتروباکتریاسه و باکتری های تولید کننده H2S) مشاهده شد. بیشترین طول مدت ماندگاری ماهی کفال پشت سبز شکم خالی طی نگهداری در یخ با کاهش تازگی (حسی, فیزیکوشیمیایی, رنگ و میکروبیولوژیکی) تعیین شد. همبستگی بالا 990/0R2= بین شاخص کیفی (QI) و زمان نگهداری تایید شد. شاخص کیفی در دامنه صفر (بیشترین تازگی) و 33 (کاهش کل تازگی) بود و محدوده مورد قبول برای مصرف کننده (66/12=QI) بود که 12 روز دوره نگهداری بود. روش شاخص کیفی یک ارتباط خطی با زمان نگهداری (733/9-خطی زمان نگهداری× 00/8= روش شاخص کیفی, (990/0R=) نشان داد و زمان نگهداری می تواند با دقت ± 3 روز تخمین زده شود. نتایج میکروبیولوژیک نشان داد که تعداد باکتری های مزوفیل, سرمادوست, استافیلوکوکوس, انتروباکتریاسه و باکتری های تولید کننده H2S طی زمان نگهداری افزایش یافتند. میزان بازهای ازته فرار از 93/5 میلی گرم نیتروژن بر 100 گرم به 66/32 میلی گرم نیتروژن بر 100 گرم, میزان تری متیل آمین از 58/ 3 میلی گرم نیتروژن بر 100 گرم به 00/16 میلی گرم نیتروژن بر 100 گرم, میزان pH از 87/6 تا 26/7, میزان تیوباربیتوریک اسید از 66/0 مالون آلدهید اکیوالان بر کیلوگرم نمونه تا 93/1 مالون آلدهید اکیوالان بر کیلوگرم نمونه و میزان اسید چرب آزاد از 05/1 درصد اولئیک اسید تا 41/8 درصد اولئیک اسید, بترتیب متغیر در روزهای صفر و 16 بود. پیشنهاد می شود که نگهداری ماهی کفال پشت سبز شکم خالی تازه و مورد پذیرش برای مصرف تا سردسازی به مدت 12 روز باشد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    غنی کوویی، فاطمه، خدانظری، آی ناز، و زمانی، اسحاق. (1397). کاربرد روش شاخص کیفی برای تعیین مدت زمان نگهداری ماهی کفال پشت سبز (Chelon subviridis) شکم خالی نگهداری شده در یخ. مجله علمی شیلات ایران (فارسی)، 27(6 )، 127-141. SID. https://sid.ir/paper/4800/fa

    Vancouver: کپی

    غنی کوویی فاطمه، خدانظری آی ناز، زمانی اسحاق. کاربرد روش شاخص کیفی برای تعیین مدت زمان نگهداری ماهی کفال پشت سبز (Chelon subviridis) شکم خالی نگهداری شده در یخ. مجله علمی شیلات ایران (فارسی)[Internet]. 1397؛27(6 ):127-141. Available from: https://sid.ir/paper/4800/fa

    IEEE: کپی

    فاطمه غنی کوویی، آی ناز خدانظری، و اسحاق زمانی، “کاربرد روش شاخص کیفی برای تعیین مدت زمان نگهداری ماهی کفال پشت سبز (Chelon subviridis) شکم خالی نگهداری شده در یخ،” مجله علمی شیلات ایران (فارسی)، vol. 27، no. 6 ، pp. 127–141، 1397، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/4800/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button