Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

680
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

166
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

مطالعه توزیع فیتواسترول و تغییرات رنگ در ماست غنی شده با فیتواسترول به روش کروماتوگرافی گازی و نرم افزار فتوشاپ

صفحات

 صفحه شروع 294 | صفحه پایان 300

چکیده

 از دهه 1950 فیتواسترول ها جهت کاهش کلسترول مورد استفاده قرار گرفتند. دمای ذوب بالا و طعم و مزه گچی, از مشکلات اصلی در غنی سازی مواد غذایی با فیتواسترول ها می باشد. وجود فرم های آزاد و الکلی فیتواسترول ها و امکان ایجاد پیوند محکم آنها با ماتریکس های غذایی, آنالیز و چگونگی توزیع آنها در مواد غذایی را مشکل و پیچیده می نماید. در این مطالعه جهت پراکنده نمودن و حل شدن فیتواسترول ها از ترکیب های متفاوت امولسیون, مرکب از فیتواسترول, امولسیفایر, روغن گیاهی سویا و آب استفاده شد و سپس نحوه توزیع فیتواسترول در ماست غنی شده با استفاده از کروماتوگرافی گازی مورد بررسی قرارگرفت. از آنجایی که رنگ و ظاهر مواد غذایی اولین پارامتر در ارزیابی کیفیت آن ها می باشد, با استفاده از تصویر برداری دیجیتالی و نرم افزار فتوشاپ رنگ ماست های غنی شده با فیتواسترول مورد ارزیابی قرار گرفت. نتایج بررسی نشان داد که امولسیفایر و روغن گیاهی سویا می تواند راه حل مناسبی برای حل کردن و پراکنده نمودن فیتواسترول ها در فاز آبی بوده و استفاده از کروماتو گرافی گازی راه حل مناسبی جهت اندازه گیری نحوه پراکندگی فیتواسترول ها می باشد. در مطالعه رنگ سنجی تفاوت معنی داری در رنگ نمونه های ماست غنی شده و شاهد مشاهده نگردید. همچنین نتایج نشان داد که استفاده از نرم افزار فتوشاپ می تواند روش مناسب تری نسبت به روش ها و دستگاه های متداول برای رنگ سنجی ماست باشد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    ایزدی، زهرا، نصیرپور، علی، و گروسی، قاسمعلی. (1391). مطالعه توزیع فیتواسترول و تغییرات رنگ در ماست غنی شده با فیتواسترول به روش کروماتوگرافی گازی و نرم افزار فتوشاپ. پژوهشهای علوم و صنایع غذایی ایران، 8(3)، 294-300. SID. https://sid.ir/paper/480803/fa

    Vancouver: کپی

    ایزدی زهرا، نصیرپور علی، گروسی قاسمعلی. مطالعه توزیع فیتواسترول و تغییرات رنگ در ماست غنی شده با فیتواسترول به روش کروماتوگرافی گازی و نرم افزار فتوشاپ. پژوهشهای علوم و صنایع غذایی ایران[Internet]. 1391؛8(3):294-300. Available from: https://sid.ir/paper/480803/fa

    IEEE: کپی

    زهرا ایزدی، علی نصیرپور، و قاسمعلی گروسی، “مطالعه توزیع فیتواسترول و تغییرات رنگ در ماست غنی شده با فیتواسترول به روش کروماتوگرافی گازی و نرم افزار فتوشاپ،” پژوهشهای علوم و صنایع غذایی ایران، vol. 8، no. 3، pp. 294–300، 1391، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/480803/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا