مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

715
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

125
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تعیین قابلیت دسترسی اسیدهای آمینه دانه ذرت بااستفاده از خروس بالغ

صفحات

 صفحه شروع 66 | صفحه پایان 75

چکیده

 این آزمایش برای تعیین قابلیت دسترسی ظاهری و حقیقی اسیدهای آمینه واریته دانه ذرت 704 تولیدی در کشور صورت گرفت که در آن تعداد 44 قطعه خروس بالغ (ردایلند رد) با نگهداری در قفسهای انفرادی متابولیکی استفاده شد. برای عادت پذیری خروس ها, خوراک آزمایش (دانه ذرت) به مدت 3 روز بصورت آزاد در دسترس آنها قرار گرفت. سپس با شروع دوره آزمایش ابتدا برای تخلیه دستگاه گوارش از خوراک مصرف شده به مدت 24 ساعت خروسها را گرسنگی داده و با استفاده از روش بیولوژیکی خوراک دادن اختیاری, دانه ذرت آسیاب شده در سطوح صفر تا 100 گرم برای سه روز در اختیار خروس ها قرار گرفت و مجددا 24 ساعت گرسنگی اعمال گردید. به منظور جلو گیری از فعالیت باکتری ها, مدفوع به صورت روزانه جمع آوری و در فریزر نگهداری شد.قابلیت دسترسی ظاهری و حقیقی دانه ذرت واریته 704 تولیدی در ایران به ترتیب 0.25±5.03 و 0.17±7.09 گرم و معادله خطی رگرسیون (YÙ=1.37+0.07X) با ضریب تبیین r2=0.65 بدست آمد. رابطه رگرسیون خطی بین مقدار اسید آمینه مصرف شده با مقدار اسید آمینه دفع شده وجود داشت که خط عرض از مبداء (0.56 گرم) را میتوان بعنوان مقدار اسید آمینه متابولیکی و آندوژن (EAAL) در نظر گرفت. مقدار قابلیت دسترسی ظاهری اسیدهای آمینه دانه ذرت در سطوح پائین تحت تاثیر مقدار ذرت مصرفی و اسیدهای آمینه با منشاء داخلی (آندوژن و متابولیکی) قرار داشت. اما مقدار قابلیت دسترسی حقیقی اسیدهای آمینه دانه ذرت در سطوح پائین ثابت و یا غیر وابسته به مقدار ذرت مصرفی بود. با تصحیح نمودن مقدار قابلیت دسترسی اسیدهای آمینه دانه ذرت برای اسیدهای آمینه متابولیکی و آندوژن (منشاء داخلی بدن) مقدار قابلیت دسترسی حقیقی افزایش یافت. نتایج آزمایش نشان داد که مناسب است در جیره نویسی غذایی طیور از قابلیت دسترسی حقیقی اسیدهای آمینه استفاده گردد, چون قابلیت دسترس ظاهری بعضی از اسیدهای آمینه مانند گلایسین (21.44 درصد) و متیونین ( 49.49درصد) بیشتر تحت تاثیر اسیدهای آمینه متابولیکی و آندوژن خواهد بود. با تصحیح قابلیت دسترسی ظاهری اسیدهای آمینه گلایسین (72.36 درصد) و متیونین (85.30 درصد) کاربرد آن در جیره غذایی واقعی تر است. نتایج آزمایش نشان داد که قابلیت دسترسی ظاهری و حقیقی اسیدهای آمینه دانه ذرت 704 تولیدی در ایران به ترتیب 81.21و 94.53 درصد است که در تغذیه طیور می توان استفاده نمود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    یعقوب فر، اکبر. (1387). تعیین قابلیت دسترسی اسیدهای آمینه دانه ذرت بااستفاده از خروس بالغ. دانش و پژوهش علوم دامی، -(1)، 66-75. SID. https://sid.ir/paper/483495/fa

    Vancouver: کپی

    یعقوب فر اکبر. تعیین قابلیت دسترسی اسیدهای آمینه دانه ذرت بااستفاده از خروس بالغ. دانش و پژوهش علوم دامی[Internet]. 1387؛-(1):66-75. Available from: https://sid.ir/paper/483495/fa

    IEEE: کپی

    اکبر یعقوب فر، “تعیین قابلیت دسترسی اسیدهای آمینه دانه ذرت بااستفاده از خروس بالغ،” دانش و پژوهش علوم دامی، vol. -، no. 1، pp. 66–75، 1387، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/483495/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button