مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,573
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

548
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

1

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

ارزیابی وضعیت تغذیه با ابزار استاندارد PG-SGA در بیماران مبتلا به سرطان در مرکز تحقیقات سرطان دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، سال 1389

صفحات

 صفحه شروع 132 | صفحه پایان 138

چکیده

 سابقه و هدف: در بیماران مبتلا به سرطان, کاهش وزن ناشی از سوءتغذیه پدیده شایعی است که در روند درمان, پیگیری, میزان بقاء و کیفیت زندگی این بیماران موثر است. این مطالعه به منظور تعیین شیوع سوءتغذیه منجر به کاهش وزن و در جمعیتی از بیماران مراکز تخصصی, وابسته به مرکز تحقیقات سرطان در سال 1389 انجام شد.روش بررسی: در 416 بیمار مبتلا به سرطان با استفاده از ابزار استاندارد PG-SGA وضعیت تغذیه, وزن وعلائم بالینی بیماران ارزیابی شده و فراوانی هر یک ازعوامل مرتبط با سوءتغذیه بررسی و توسط آزمونهای همبستگی وANOVA , نوع ارتباط و میزان تاثیر آنها در بیماران تعیین شد.یافته ها: شیوع سوء تغذیه متوسط و شدید در بیماران مبتلا به سرطان 53.1% بوده و بیشترین مانع تغذیه مطلوب در آنها افسردگی و بی اشتهایی بود. 44.2 درصد بیماران در یک ماه گذشته کاهش وزن متوسط تا شدید داشته و در 16% موارد نیز افزایش وزن داشتند. میانگین امتیاز نهایی از پرسشنامه 10.11 و بیشترین امتیاز 49 بود. 46.1 درصد بیماران بیش از 9 امتیاز و نیاز به مداخله جدی تغذیه ای و درمانی داشتند. بیشترین میزان اختلالات تغذیه ای در سرطان های گوارش و کمترین آن در سرطان پستان بود. میزان کاهش وزن, علائم بالینی, شکایات تغذیه ای و stage بیماری قویترین ارتباط و نوع درمان و نوع سرطان ارتباط ضعیف تری با ایجاد سوء تغذیه داشتند.نتیجه گیری: سوء تغذیه, کاهش وزن و مشکلات تغذیه در بیماران مبتلا به سرطان در ایران شایع است و می توان با بومی سازی پرسش نامه PG-SGA و انجام ارزیابی های دوره ای, اختلالات تغذیه را در بیماران سرطانی به موقع شناسایی کرده و در روند درمان و پیگیری بیمار با تعیین اولویت های درمانی و مراقبتی تغذیه مداخلات سودمندی را به کار برد.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    خوش نویس، نسرین، شهیدثالث، سودابه، علیزاده، مهتاب، میرصدرایی، مرجانه، و اکبری، محمداسماعیل. (1391). ارزیابی وضعیت تغذیه با ابزار استاندارد PG-SGA در بیماران مبتلا به سرطان در مرکز تحقیقات سرطان دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی, سال 1389. پژوهش در پزشکی، 36(3)، 132-138. SID. https://sid.ir/paper/483798/fa

    Vancouver: کپی

    خوش نویس نسرین، شهیدثالث سودابه، علیزاده مهتاب، میرصدرایی مرجانه، اکبری محمداسماعیل. ارزیابی وضعیت تغذیه با ابزار استاندارد PG-SGA در بیماران مبتلا به سرطان در مرکز تحقیقات سرطان دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی, سال 1389. پژوهش در پزشکی[Internet]. 1391؛36(3):132-138. Available from: https://sid.ir/paper/483798/fa

    IEEE: کپی

    نسرین خوش نویس، سودابه شهیدثالث، مهتاب علیزاده، مرجانه میرصدرایی، و محمداسماعیل اکبری، “ارزیابی وضعیت تغذیه با ابزار استاندارد PG-SGA در بیماران مبتلا به سرطان در مرکز تحقیقات سرطان دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی, سال 1389،” پژوهش در پزشکی، vol. 36، no. 3، pp. 132–138، 1391، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/483798/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button