مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

773
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

627
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

ارزیابی آزمایشگاهی فعالیت ضد میکربی سفپیم بر روی تعدادی از باکتریهای بیماری زای جدا شده از بیماران مراجعه کننده به بیمارستان کودکان تبریز

صفحات

 صفحه شروع 15 | صفحه پایان 20

چکیده

 سفالوسپورین ها مشتقات 7- آمینو سفالوسپورین بوده و در ساختمانشان حلقه بتا لاکتام دارند. این داروها بر اساس زمان ورودشان به کاربرد بالینی به صورت نسل اول, دوم, سوم و چهارم نام گذاری می شوند. سفپیم یک سفالوسپورین نسل چهارم بوده که مانند سفالوسپورین های نسل اول علیه گرم مثبت ها فعال است و شبیه سفالوسپورین های نسل سوم فعالیت با طیف وسیعی, علیه گرم منفی ها دارد. این دارو به تازگی وارد بازار دارویی ایران شده است. در این مطالعه با روش سنجش حساسیت, اثرات ضد میکربی سفپیم با اثرات داروهای دیگر به طور آزمایشگاهی بر روی باکتری های استافیلوکوک اورئوس, استافیلوکوک کواگولاز منفی, پزودوموناس آئروژینوزا, کلبسیلا پنومونی, اشریشیا کولی, انتروباکتر کلواکه, سر اشیا مارسنس, سالمونلا غیر تیفی, پروتئوس میرابیلیس, آسینتوباکتر و استرپتوکوک غیر A به روش دیسک دیفیوژن (کریبی - بوئر) مقایسه گردیده است. طی شش ماه از 100 سوش بالینی جدا شده در آزمایشگاه میکروب شناسی مرکز پزشکی کودکان تبریز, مقاومت باکتری ها نسبت به سفپیم به ترتیب زیر مشخص گردید: پزودوموناس آئروژینوزا (100%), کلبسیلا پنومونی (46%) استافیلوکوک اورئوس (40%), استافیلوکوک کواگولاز منفی (40%), انتروباکتر کلواکه (40%), آسینتوباکترها (30%), پروتئوس میرابیلیس (20%), اشریشیاکولی (6%), سراشیا مارسنس (0%), سالمونلا غیر تیفی (0%) استرپتوکوک غیر A (0%). شایع ترین باکتری مقاوم به سفپیم در آزمایشگاه, پزودوموناس آئروژینوزا بوده و در درجات بعدی کلبسیلا پنومونی, انتروباکتر کلواکه, استافیلوکوک اورئوس, استافیلوکوک کواگولاز منفی و آسینتوباکترها قرار داشتند. با نگاهی به اثر مهاری سفپیم بر روی باکتری های یاد شده و مقایسه آن با سایر آنتی بیوتیک ها, نشان دهنده طیف گسترده مقاومت نسبت به این دارو است. مقاومت بالای باکتری ها نسبت به سفپیم, علی رغم عدم استفاده زیاد این دارو در ایران جای بحث فراوانی دارد. به منظور پیشگیری از شیوع سوش های مقاوم به سفپیم مطالعات گسترده در این زمینه لازم است.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    قوطاسلو، رضا. (1384). ارزیابی آزمایشگاهی فعالیت ضد میکربی سفپیم بر روی تعدادی از باکتریهای بیماری زای جدا شده از بیماران مراجعه کننده به بیمارستان کودکان تبریز . علوم دارویی (pharmaceutical sciences)، 11(1)، 15-20. SID. https://sid.ir/paper/48424/fa

    Vancouver: کپی

    قوطاسلو رضا. ارزیابی آزمایشگاهی فعالیت ضد میکربی سفپیم بر روی تعدادی از باکتریهای بیماری زای جدا شده از بیماران مراجعه کننده به بیمارستان کودکان تبریز . علوم دارویی (pharmaceutical sciences)[Internet]. 1384؛11(1):15-20. Available from: https://sid.ir/paper/48424/fa

    IEEE: کپی

    رضا قوطاسلو، “ارزیابی آزمایشگاهی فعالیت ضد میکربی سفپیم بر روی تعدادی از باکتریهای بیماری زای جدا شده از بیماران مراجعه کننده به بیمارستان کودکان تبریز ،” علوم دارویی (pharmaceutical sciences)، vol. 11، no. 1، pp. 15–20، 1384، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/48424/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button