مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

716
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

410
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی اثر فعالیت پروتئولیتیکی و تولید اگزوپلی ساکارید توسط آغازگرهای بومی بر ویژگی های فیزیکوشیمیایی ماست های تولیدی

صفحات

 صفحه شروع 15 | صفحه پایان 29

چکیده

 یکی از مهم ترین ارکان در تولید ماست, انتخاب آغازگر مناسب است, از این رو شناسایی, حفظ و کاربرد آغازگرهای بومی در صنعت دارای اهمیت بسیاری می باشد. در این پژوهش به بررسی ویژگی های تکنولوژیکی و ارگانولپتیکی ماست های تولیدشده توسط آغازگرهای جداشده از ماست های بومی ایران پرداخته شده است. یازده نمونه ماست با انتخاب 5 جدایه لاکتوباسیلوس دلبروکی زیرگونه بولگاریکوس و دو جدایه استرپتوکوکوس ترموفیلوس تولید شد. بررسی ویژگی های تکنولوژیکی نشان داد که تفاوت قابل ملاحظه ای در قدرت تولید اسید جدایه های تولید کننده اگزوپلی- ساکارید (EPS) و جدایه هایی که تولیدکننده اگزوپلی ساکارید نبودند (NEPS) وجود نداشته است. همچنین جدایه های با فعالیت پروتئولیتیکی بالا (جدایه های استفاده شده در نمونه های H و I که فعالیت پروتئولیتیکی طی 28 روز نگهداری به 1 واحد می رسد) توانایی تولید اسید کمتری داشته اند و زنده مانی این جدایه ها طی دوره نگهداری نیز بیشتر از جدایه های دیگر بوده است. نمونه های حاوی آغازگر تولیدکننده اگزوپلی ساکارید, خصوصیات بافتی (قوام, آب اندازی و ظرفیت نگهداری آب) بهتری نسبت به نمونه های تولیدشده توسط آغازگرهای NEPS نشان دادند. البته در نمونه های H و I به دلیل فعالیت پروتئولیتیکی بالا و نوع اگزوپلی ساکارید تولیدشده خصوصیات بافتی مطلوبیت کم تری داشتند. آب اندازی نمونه ها طی زمان نگهداری کاهش و ظرفیت نگهداری آب افزایش یافت. ولی روند سینرزیس و ظرفیت نگهداری آب در نمونه های تولیدشده با استفاده از آغازگرهای با فعالیت پروتئولیتیکی بالا مانند نمونه های E,H  و I تا روز 21 مشابه نمونه های دیگر بوده است و در هفته چهارم روند تغییرات عوض شده و میزان سینرزیس افزایش و ظرفیت نگهداری کاهش یافته است.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    امانی، الهه، اسکندری، محمدهادی، شکرفروش، سیدشهرام، و حنیف پور، محمدامین. (1395). بررسی اثر فعالیت پروتئولیتیکی و تولید اگزوپلی ساکارید توسط آغازگرهای بومی بر ویژگی های فیزیکوشیمیایی ماست های تولیدی. علوم و صنایع غذایی ایران، 13(58)، 15-29. SID. https://sid.ir/paper/486144/fa

    Vancouver: کپی

    امانی الهه، اسکندری محمدهادی، شکرفروش سیدشهرام، حنیف پور محمدامین. بررسی اثر فعالیت پروتئولیتیکی و تولید اگزوپلی ساکارید توسط آغازگرهای بومی بر ویژگی های فیزیکوشیمیایی ماست های تولیدی. علوم و صنایع غذایی ایران[Internet]. 1395؛13(58):15-29. Available from: https://sid.ir/paper/486144/fa

    IEEE: کپی

    الهه امانی، محمدهادی اسکندری، سیدشهرام شکرفروش، و محمدامین حنیف پور، “بررسی اثر فعالیت پروتئولیتیکی و تولید اگزوپلی ساکارید توسط آغازگرهای بومی بر ویژگی های فیزیکوشیمیایی ماست های تولیدی،” علوم و صنایع غذایی ایران، vol. 13، no. 58، pp. 15–29، 1395، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/486144/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button