مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

471
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

219
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر اسید جیبرلیک و پوتریسین بر بازارپسندی و برخی صفات کیفی پرتقال هاملین

صفحات

 صفحه شروع 99 | صفحه پایان 106

چکیده

 حفظ کیفیت میوه مرکبات پس از برداشت سبب افزایش بازارپسندی می شود. هدف از این پژوهش تاثیر غلظت های مختلف اسید جیبرلیک و پوتریسین بر عمر پس از برداشت میوه پرتقال هاملین می باشد که در قالب آزمایش فاکتوریل (3×3×6=54) بر پایه بلوک های کامل تصادفی با 6 تکرار انجام گردید. تیمار اسید جیبرلیک در سه سطح (0, 50 و 100 میلی گرم در لیتر) و پوتریسین در سه سطح (0, 1 و 2 میلی مولار) روی شاخه های درختان پرتقال 2 هفته قبل از برداشت صورت گرفت. صفاتی چون سفتی بافت, بازار پسندی, ویتامین ث, اسیدیته کل, مواد جامد محلول و نسبت مواد جامد محلول به اسیدیته کل میوه ارزیابی شدند. نتایج این پژوهش نشان داد که محلول پاشی پوتریسین با غلظت یک میلی مولار به طور معنی داری از نرم شدن میوه ها جلوگیری می کند و باعث حفظ سفتی بافت میوه می شود. هم چنین کاربرد یک میلی مولار پوترسین باعث حفظ ظاهر و بازارپسندی مطلوب میوه ها شد و به طور معنی داری برتر از سایر تیمارهای مورد بررسی بود. اسید جیبرلیک به طور معنی داری باعث حفظ میزان حداکثراسیدیته کل و حداقل مواد جامد محلول شد. اثر متقابل اسید جیبرلیک و پوتریسین نیز در حفظ میزان ویتامین ث معنی دار بود. بنابراین می توان با کاربرد پوترسین یک میلی مولار و اسید جیبرلیک 100 میلی گرم در لیتر باعث حفظ بهتر بازارپسندی و وضعیت ظاهری و کیفی میوه پرتقال رقم هاملین شد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    آژ، حنیفه، اصغری، محمدرضا، و آیین، احمد. (1393). تاثیر اسید جیبرلیک و پوتریسین بر بازارپسندی و برخی صفات کیفی پرتقال هاملین. تولید فرآوری محصولات زراعی و باغی، 4(11)، 99-106. SID. https://sid.ir/paper/487430/fa

    Vancouver: کپی

    آژ حنیفه، اصغری محمدرضا، آیین احمد. تاثیر اسید جیبرلیک و پوتریسین بر بازارپسندی و برخی صفات کیفی پرتقال هاملین. تولید فرآوری محصولات زراعی و باغی[Internet]. 1393؛4(11):99-106. Available from: https://sid.ir/paper/487430/fa

    IEEE: کپی

    حنیفه آژ، محمدرضا اصغری، و احمد آیین، “تاثیر اسید جیبرلیک و پوتریسین بر بازارپسندی و برخی صفات کیفی پرتقال هاملین،” تولید فرآوری محصولات زراعی و باغی، vol. 4، no. 11، pp. 99–106، 1393، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/487430/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button