Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,610
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

343
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی خصوصیات اپیدمیولوژیک بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو در استان قم، سال 1390

صفحات

 صفحه شروع 42 | صفحه پایان 48

چکیده

 زمینه و هدف: بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو CCHF, یک بیماری ویروسی خونریزی دهنده تب دار حاد مشترک بین انسان و دام است. این مطالعه با هدف تعیین وضعیت اپیدمیولوژیک بیماری CCHF در استان قم انجام شد.روش بررسی: در این مطالعه توصیفی, بیماران با علائم بالینی و یا داشتن سابقه اپیدمیولوژیک مرتبط با CCHF مراجعه کننده به بیمارستان ها, مراکز بهداشتی درمانی و مطب های خصوصی در طی سال 1390 بررسی شدند. سپس نمونه ها برطبق دستورالعمل کمیته فنی کشوری CCHF, در سه گروه مورد مشکوک, محتمل و قطعی قرار گرفتند. داده ها با استفاده از جدول فراوانی و آزمون مجذور کای یا تست دقیق فیشر تجزیه و تحلیل شدند. سطح معنی داری p<0.05 در نظر گرفته شد.یافته ها: در این مطالعه از بین 38 نفر, 12 نفر پس از تشخیص در گروه موارد مشکوک به CCHF, تحت پیگیری و درمان قرار گرفتند. از این تعداد 5 مورد (41.67%) قطعی, 2 مورد (16.66%) محتمل و 5 مورد (41.67%) نیز در حد مشکوک باقی ماندند (فقط برخی از علائم را داشتند). بیشتر بیماران, مرد (91.76%) با دامنه سنی 35-15 سال (83.34%) و ساکن مناطق شهری (75%) بودند. 58.34% از کل بیماران را دامداران, دانش آموزان و قصابان تشکیل می دادند. 83.34% بیماران سابقه تماس با دام را ذکر کردند, و میزان مرگ و میر ناشی از موارد قطعی بیماری 20% بود.نتیجه گیری: طبق نتایج این مطالعه, آموزش به افراد در معرض خطر, انجام اقدامات ایمنی مانند نگهداری گوشت تازه به مدت 24 ساعت در یخچال و استفاده از دستکش حین تمیز کردن گوشت تازه به خانوارها از موارد ضروری است.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    فرزین نیا، بابک، ثقفی پور، عابدین، و تلمادره ای، زکیه. (1392). بررسی خصوصیات اپیدمیولوژیک بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو در استان قم, سال 1390. مجله دانشگاه علوم پزشکی قم، 7(4)، 42-48. SID. https://sid.ir/paper/490446/fa

    Vancouver: کپی

    فرزین نیا بابک، ثقفی پور عابدین، تلمادره ای زکیه. بررسی خصوصیات اپیدمیولوژیک بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو در استان قم, سال 1390. مجله دانشگاه علوم پزشکی قم[Internet]. 1392؛7(4):42-48. Available from: https://sid.ir/paper/490446/fa

    IEEE: کپی

    بابک فرزین نیا، عابدین ثقفی پور، و زکیه تلمادره ای، “بررسی خصوصیات اپیدمیولوژیک بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو در استان قم, سال 1390،” مجله دانشگاه علوم پزشکی قم، vol. 7، no. 4، pp. 42–48، 1392، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/490446/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا