مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

3,029
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

0
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

جداسازی و شناسایی مولکولی باکتری لاکتوباسیلوس برویس از سرکه بومی

صفحات

 صفحه شروع 95 | صفحه پایان 106

چکیده

 مقدمه: سرکه یک چاشنی پرمصرف در سراسر جهان است که از مواد اولیه و روش های متفاوت برای تولید آن استفاده می شود. در ایران نیز انواع سرکه های طبیعی با استفاده از میوه های مختلف مانند انگور و سیب, بیشتر به صورت خانگی تهیه می شود. سرکه طبیعی دارای خواص بسیار زیادی است و طب سنتی ایرانی اسلامی نیز مصرف آن را توصیه کرده است. سرکه حاوی باکتری های اسید استیک, اسید لاکتیک و مخمر است. باکتری های اسید استیک و مخمرها در تولید سرکه نقش دارند و باکتری های اسید لاکتیک باعث بهبود طعم آن می شوند. هدف این پژوهش جداسازی و تعیین هویت باکتری های اسید لاکتیک از سرکه سنتی به ویژه لاکتوباسیلوس برویس به منظور ارزیابی میزان تولید گاما آمینوبوتریک اسید (گابا) است. مواد و روش ها: نمونه های سرکه سنتی شامل یک نمونه سرکه سیب و دو نمونه سرکه انگور, در محیط کشت مخصوص باکتری های اسید لاکتیک (MRS) که به آن آنتی بیوتیک نیستاتین اضافه شد و کشت داده شد. با انجام تعدادی از آزمایش های تشخیصی از جمله آزمایش کاتالاز, و تخمیر برخی از کربوهیدرات ها, رشد در دما, pH و غلظت های متفاوت نمک, حضور لاکتوباسیل ها بررسی شد و درنهایت با تکثیر ژن16 s r DNA  و تعیین توالی, پنج گونه لاکتوباسیلوس شناسایی شدند. نتایج: از سه نمونه سرکه سنتی, دوازده جدایه لاکتوباسیلوس جداسازی شد. همه باکتری های جداشده کاتالاز منفی و گرم مثبت بودند و در pHهای 4.5 و 6.5 و در غلظت های 2, 4 و  6.5درصد نمک رشد کردند. اغلب باکتری ها در دمای 15 درجه سانتی گراد رشد کردند. جدایه شماره 12 در دمای 45 درجه سانتی گراد نیز رشد کرد. آزمایش های بیوشیمیایی, حضور لاکتوباسیلوس پلانتارم و لاکتوباسیلوس برویس نمونه های مطالعه شده را نشان دادند. نتیجه تعیین توالی وجود سه جدایه لاکتوباسیلوس برویس را تایید کرد. بحث و نتیجه گیری: لاکتوباسیلوس پلانتارم و لاکتوباسیلوس برویس در سرکه های بومی بررسی شده تشخیص داده شد. هرچند جداسازی لاکتوباسیلوس پلانتارم از سرکه قبلا گزارش شده است, جداسازی لاکتوباسیلوس برویس از سرکه برای اولین بار گزارش می شود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    ابراهیمی، زینب، اسماعیلی، ابوالقاسم، و احمدی، طوبی سادات. (1395). جداسازی و شناسایی مولکولی باکتری لاکتوباسیلوس برویس از سرکه بومی. زیست شناسی میکروارگانیسم ها، 5(18)، 95-106. SID. https://sid.ir/paper/497516/fa

    Vancouver: کپی

    ابراهیمی زینب، اسماعیلی ابوالقاسم، احمدی طوبی سادات. جداسازی و شناسایی مولکولی باکتری لاکتوباسیلوس برویس از سرکه بومی. زیست شناسی میکروارگانیسم ها[Internet]. 1395؛5(18):95-106. Available from: https://sid.ir/paper/497516/fa

    IEEE: کپی

    زینب ابراهیمی، ابوالقاسم اسماعیلی، و طوبی سادات احمدی، “جداسازی و شناسایی مولکولی باکتری لاکتوباسیلوس برویس از سرکه بومی،” زیست شناسی میکروارگانیسم ها، vol. 5، no. 18، pp. 95–106، 1395، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/497516/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    مرکز اطلاعات علمی SID
    strs
    دانشگاه امام حسین
    بنیاد ملی بازیهای رایانه ای
    کلید پژوه
    ایران سرچ
    ایران سرچ
    فایل موجود نیست.
    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button