مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

804
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

443
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تعیین راندمان استخراج و پایدارسازی رنگدانه بتالایین چغندر قرمز

صفحات

 صفحه شروع 57 | صفحه پایان 63

چکیده

 به تازگی استفاده از رنگدانه های طبیعی به عنوان افزودنی های غذایی, رنگ های خوراکی و دارو بسیار مورد توجه قرار گرفته اند. چغندر قرمز سرشار از رنگدانه های بتالایین است. در این پژوهش تاثیر حلال های مختلف آب خالص (W), آب: اتانول:اسید سیتریک (W +EtoH+Cit) با نسبت های حجمی: حجمی (0: 60:40) و (1.5: 38.5: 60) و غلظت اسید اسکوربیک در دو سطح صفر( ASC1) و 0.05 درصد (ASC2) وزنی: حجمی بر راندمان استخراج مورد بررسی قرار گرفت. بتالایین استخراجی با استفاده از ترکیبات مالتودکسترین: عصاره (20 g:10 mlER), مالتودکسترین: صمغ عربی: عصاره (10 g:10 g:100mlER) و صمغ عربی (GA): عصاره (20 g: 100 mlER) پوشش دهی و سپس به کمک خشک کن انجمادی خشک گردید. نتایج بدست آمده نشان داد, که حلال های مختلف تاثیر متفاوت بر راندمان استخراج دارند. بطوریکه آب خالص و حلال آب: اتانول: اسید سیتریک (1.5: 38.5: 60) حجمی: حجمی به ترتیب بیشترین (68%) و کمترین (7.6%) راندمان استخراج را نشان دادند. همچنین داده ها نشان داد, اسید اسکوربیک باعث افزایش پایداری تمامی نمونه ها بتالایین گردید, اما بیشترین تاثیر را بر عصاره آبی و عصاره آبی – اتانولی داشت (p<0.05). بررسی ترکیب دیواره نشان داد, تاثیر معنی داری بر قابلیت بازیافت بتالایین دارند (p<0.05). بیشترین تاثیر مربوط به پوشش حاوی ترکیب صمغ عربی همراه با مالتودکسترین و عصاره در مقایسه با نمونه فاقد ریز پوشانی (کنترل) مشاهده گردید (p<0.05).

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    حدادی، طیبه، و نجفی، محمدعلی. (1395). تعیین راندمان استخراج و پایدارسازی رنگدانه بتالایین چغندر قرمز. فناوری های جدید در صنعت غذا (فناوری های نوین غذایی)، 3(12)، 57-63. SID. https://sid.ir/paper/499144/fa

    Vancouver: کپی

    حدادی طیبه، نجفی محمدعلی. تعیین راندمان استخراج و پایدارسازی رنگدانه بتالایین چغندر قرمز. فناوری های جدید در صنعت غذا (فناوری های نوین غذایی)[Internet]. 1395؛3(12):57-63. Available from: https://sid.ir/paper/499144/fa

    IEEE: کپی

    طیبه حدادی، و محمدعلی نجفی، “تعیین راندمان استخراج و پایدارسازی رنگدانه بتالایین چغندر قرمز،” فناوری های جدید در صنعت غذا (فناوری های نوین غذایی)، vol. 3، no. 12، pp. 57–63، 1395، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/499144/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button