تحقیق حاضر در زمینه مدل سازی و بهینه سازی پارامترهای فرایندی با روش سطح پاسخ در نانو کپسوله کردن عصاره پلی فنلی حاصل از ضایعات صنعتی سیب با استفاده از مالتودکسترین است. از روش جایگزینی حلال برای نانو کپسول کردن استفاده شده است. متغیرهای مستقل نسبت هسته به پوسته، درصد وزنی سورفکتانت، زمان همگن سازی و متغیر وابسته (پاسخ) درصد مهار رادیکالهای آزاد توسط پلی فنل باقی مانده، بیان شده بر حسب DPPH% هستند. نتایج تحلیل واریانس نشانگر تاثیرگزار بودن متغیرهای مستقل بر متغیر پاسخ در سطح اطمینان 95%، ( P<0.05) است. در بین متغیرهای تحت بررسی، نسبت هسته به پوسته و درصد وزنی سورفکتانت بیشترین تاثیر را در پاسخ داشته اند. ضریب همبستگی (0.92) و تطابق مناسب بین داده های تجربی با مقادیر پیش بینی شده توسط مدل، نشانگر انتخاب مناسب متغیرهای مستقل و بازه های آنها می باشد. شرایط بهینه عبارتند از: نسبت پوسته به هسته (5.5)، درصد سورفکتانت (5 w/v%)، و زمان همگن سازی (2 min). در شرایط بهینه دامنه اندازه ذرات (اندازه گیری شده توسط DLS و SEM) در گستره 50-70 nm و میزان بارگیری پلی فنل ها حدود 98% بود.