مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

953
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

205
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی عوامل موثر بر وضعیت تغذیه ای روستاییان شهرستان کرمانشاه

صفحات

 صفحه شروع 347 | صفحه پایان 364

چکیده

 تحقیق توصیفی همبستگی حاضر با هدف بررسی و شناسایی وضعیت تغذیه و عوامل موثر بر آن در خانوارهای روستایی شهرستان کرمانشاه انجام گرفت. نمونه گیری به روش خوشه ای انجام شد. تعداد نمونه, بر اساس جدول بارتلت و همکاران, 1340 خانوار تعیین گشت. ابزار جمع آوری اطلاعات پرسشنامه محقق ساز بود که روایی آن از طریق پانل متخصصان تایید شد و پایایی آن, با استفاده از آزمون کرونباخ آلفا, به تایید رسید. بر اساس یافته ها, 73 درصد تغییرات متغیر وابسته تغذیه خانوارهای روستایی شهرستان کرمانشاه با هفت متغیر درآمد خانواده, قیمت مواد غذایی, سطح دانش و اطلاعات تغذیه ای خانوار, تحصیلات پدر خانواده, تحصیلات مادر خانواده, تعداد اعضای خانواده, و میزان دسترسی به مواد غذایی تبیین می شود. نتایج نشان می دهد خانوارهای روستایی از انواع نان, قند, روغن, لبنیات, غلات, حبوبات, و چای در طول هفته بیشترین استفاده را می کنند و سبزیجات و گوشت و میوه کمترین میزان مصرف را در طول هفته به خود اختصاص می دهد. عواملی چون فرهنگ غذایی خاص در منطقه, کمبود دانش و اطلاعات تغذیه ای, فقر و پایین بودن درآمد, عدم دسترسی دائم به مواد غذایی, و بالابودن قیمت مواد غذایی بر پایین بودن میزان مصرف سبزیجات و گوشت و میوه در خانوارهای روستایی شهرستان کرمانشاه موثر است. بنابراین, عملکرد تغذیه ای خانوارهای روستایی بر این نکته دلالت دارد که آنان در تامین انواع خوراک با ارزش غذایی مناسب با مشکل مواجه اند. نتایج این تحقیق می تواند به مسوولان در برنامه ریزی برای ارتقای سطح تغذیه جامعه روستایی کشور کمک کند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    پورقاسم، فاطمه، پورجاوید، سهیلا، و علی بیگی، امیرحسین. (1392). بررسی عوامل موثر بر وضعیت تغذیه ای روستاییان شهرستان کرمانشاه. پژوهش های روستایی، 4(2)، 347-364. SID. https://sid.ir/paper/500971/fa

    Vancouver: کپی

    پورقاسم فاطمه، پورجاوید سهیلا، علی بیگی امیرحسین. بررسی عوامل موثر بر وضعیت تغذیه ای روستاییان شهرستان کرمانشاه. پژوهش های روستایی[Internet]. 1392؛4(2):347-364. Available from: https://sid.ir/paper/500971/fa

    IEEE: کپی

    فاطمه پورقاسم، سهیلا پورجاوید، و امیرحسین علی بیگی، “بررسی عوامل موثر بر وضعیت تغذیه ای روستاییان شهرستان کرمانشاه،” پژوهش های روستایی، vol. 4، no. 2، pp. 347–364، 1392، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/500971/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button