مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

584
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

197
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

ارزیابی خصوصیات کیفی علوفه پنج توده کوشیا (Kochia scoparia) به منظور استفاده در کشاورزی شور زیست در ایران

صفحات

 صفحه شروع 195 | صفحه پایان 206

چکیده

 تنش شوری تولید پایدار بسیاری از محصولات زراعی را در مناطق خشک و نیمه خشک ایران تهدید می کند. بنابراین در این مناطق باید از گیاهانی استفاده شود که ضمن سازگاری با این شرایط تولید مناسبی نیز داشته باشند. در این راستا مطالعه ای با هدف بررسی کیفیت علوفه توده های مختلف کوشیا در شرایط تنش شوری با استفاده از آزمایش کرت های خرد شده بر پایه طرح بلوک های کامل تصادفی با سه تکرار انجام شد. کرت های اصلی شامل سطوح شوری آب آبیاری شامل 5.2 و 16.5 دسی زیمنس بر متر و کرت های فرعی شامل پنج توده بومی کوشیا (بیرجند, ارومیه, بروجرد, اصفهان و سبزوار) بودند. نتایج نشان داد که با افزایش شدت تنش شوری درصد قابلیت هضم ماده خشک برگ, ساقه, کل اندام هوایی و عملکرد ماده خشک قابل هضم کوشیا افزایش پیدا کرد. بین توده ها از نظر قابلیت هضم ماده خشک برگ اختلافی وجود نداشت اما از نظر قابلیت هضم ماده خشک ساقه توده سبزوار, و از نظر قابلیت هضم زیست توده و عملکرد ماده خشک قابل هضم کل اندام هوایی توده ارومیه بیشترین مقدار را دارا بودند. روند تغییرات قابلیت هضم ماده آلی اندام های مختلف و کل اندام هوایی کوشیا با افزایش شدت تنش شوری صعودی بود. ارزش هضمی برگ و ساقه با افزایش تنش شوری افزایش پیدا کرد اما ارزش هضمی کل اندام هوایی کاهش یافت. تنش شوری افزایش میزان پروتئین خام را در اندام ها و کل گیاه کوشیا کاهش داد. بطور کلی خصوصیات کیفی علوفه توده های کوشیا قابل مقایسه با سایر گیاهان علوفه ای رایج می باشد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    نباتی، جعفر، کافی، محمد، خانی نژاد، سعید، معصومی، علی، و زارع مهرجردی، محمد. (1393). ارزیابی خصوصیات کیفی علوفه پنج توده کوشیا (Kochia scoparia) به منظور استفاده در کشاورزی شور زیست در ایران. تنش های محیطی در علوم زراعی، 7(2)، 195-206. SID. https://sid.ir/paper/501589/fa

    Vancouver: کپی

    نباتی جعفر، کافی محمد، خانی نژاد سعید، معصومی علی، زارع مهرجردی محمد. ارزیابی خصوصیات کیفی علوفه پنج توده کوشیا (Kochia scoparia) به منظور استفاده در کشاورزی شور زیست در ایران. تنش های محیطی در علوم زراعی[Internet]. 1393؛7(2):195-206. Available from: https://sid.ir/paper/501589/fa

    IEEE: کپی

    جعفر نباتی، محمد کافی، سعید خانی نژاد، علی معصومی، و محمد زارع مهرجردی، “ارزیابی خصوصیات کیفی علوفه پنج توده کوشیا (Kochia scoparia) به منظور استفاده در کشاورزی شور زیست در ایران،” تنش های محیطی در علوم زراعی، vol. 7، no. 2، pp. 195–206، 1393، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/501589/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button