مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

673
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

876
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی شرایط استخراج اینولین از ریشه های گیاه (.Cichorium intybus L) چیکوری

صفحات

 صفحه شروع 25 | صفحه پایان 35

چکیده

 اینولین کاربرد گسترده ای در زمینه های تغذیه ای, بهداشتی و صنایع غذایی دارد. پژوهش حاضر با هدف بررسی شرایط استخراج اینولین از ریشه گیاه چیکوری (Cichorium intybus L.) انجام شد. برای این منظور ریشه های تازه در دما (20 تا 25 درجه سلسیوس) و خشک شده در آفتاب دمای (30تا 35 درجه سلسیوس) و همچنین خشک شده در آون (دمای 80 تا 90 درجه سلسیوس) توسط غلظت های مختلف اتانول (20, 40 و 60) درصد, جهت ترسیب اینولین استفاده شد. روش های مختلف جداسازی اینولین با برخی از روش های آماده سازی صنعتی اینولین, تحت تاثیر دما (دمای 15-, 5 و 25 درجه سلسیوس) و اسیدیته آب (pH معادل 6, 7 و 9) مورد مقایسه وارزیابی قرار گرفت. نتایج نشان داد, راندمان جداسازی اینولین از ریشه های خشک شده گیاه چیکوری در آفتاب معادل (71%) بود که با راندمان جداسازی اینولین از ریشه های تازه (72%) تفاوت معنی داری نداشت. اینولین حاصل از ریشه های خشک شده در آون که معادل (59%) بود به طور معنی داری (P<0.05), کمتر از دو روش مذکور بود. علت آن ممکن است هیدرولیز فروکتان ها طی عملیات خشک شدن ریشه ها در دمای بالا, در آون باشد. نتایج نشان داد, برای دست یابی به محصول اینولین با خلوص بالا, ریشه های چیکوری باید با آبی استخراج شوند که pH آن در حدود 7 تنظیم شده باشد. چنانچه pH آب در حدی باشد که محیط اسیدی شود, میزان بازیابی اینولین کاهش می یابد. بطور کلی بر اساس نتایج این پژوهش پیشنهاد می شود جهت استخراج اینولین از گیاه چیکوری, از ریشه های تازه برداشت شده از مزرعه و در صورت نیاز به خشک کردن ریشه ها, از دمای محیط (حدود 30 تا 35 درجه سلسیوس) برای خشک کردن استفاده شود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    توکلی کردلر، سهیل، رمضان، یوسف، و عبدالهیان نوقابی، محمد. (1396). بررسی شرایط استخراج اینولین از ریشه های گیاه (.Cichorium intybus L) چیکوری. نوآوری در علوم و فناوری غذایی (علوم و فناوری غذایی)، 9(3)، 25-35. SID. https://sid.ir/paper/501939/fa

    Vancouver: کپی

    توکلی کردلر سهیل، رمضان یوسف، عبدالهیان نوقابی محمد. بررسی شرایط استخراج اینولین از ریشه های گیاه (.Cichorium intybus L) چیکوری. نوآوری در علوم و فناوری غذایی (علوم و فناوری غذایی)[Internet]. 1396؛9(3):25-35. Available from: https://sid.ir/paper/501939/fa

    IEEE: کپی

    سهیل توکلی کردلر، یوسف رمضان، و محمد عبدالهیان نوقابی، “بررسی شرایط استخراج اینولین از ریشه های گیاه (.Cichorium intybus L) چیکوری،” نوآوری در علوم و فناوری غذایی (علوم و فناوری غذایی)، vol. 9، no. 3، pp. 25–35، 1396، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/501939/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button