مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,040
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

391
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی امکان تولید و نگهداری پنیر فراپالایش شده پروبیوتیکی با لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس و آغازگر پنیر فتا

صفحات

 صفحه شروع 27 | صفحه پایان 34

چکیده

 پنیر به واسطه داشتن ماده خشک, چربی و pH بالاتر نسبت به فرآورده هایی شبیه ماست قادر است در انتقال پروبیوتیک های زنده نقش موثرتری ایفا کند, در این تحقیق توسط طراحی آزمون تاگوچی, امکان تولید و نگهداری پنیر فراپالایش شدهپروبیوتیکی باکاربرد لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس La-5 و آغازگر پنیر فتا بررسی گردید. الحاق باکتری پروبیوتیک لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس (La-5), در بخش ناتراویده آب پنیر به همراه آغازگرهای پنیر فراپالایش شدهایرانی شامل آغازگر پنیر میانه دوست (R-707) (DVS), آغازگر ماست گرمادوست (DVS) (CH-1), (DVS) در 8 تیمار مختلف در بخش ناتراویده آب پنیر پنیر فراپالایش شده فتا صورت گرفت تلقیح شدند و 4 متغیر شامل درصد پروبیوتیک, آغازگر کل, نمک و نسبت آغازگر گرمادوست ماست به آغازگر میانه دوست پنیر ارزیابی شد. تیمارهای مختلف نمونه های تولیدی, بسته بندی شده و سپس به مدت 14 ساعت در دمای 27oC گرمخانه گذاری شده و نهایتا برای دوره رسیدن و آزمون های شمارش باکتریایی به مدت 45 روز به در سردخانه 5oC نگهداری شدند.در مدت45 روز دوره رسیدن, کلیه پنیرها, شمارش لاکتوباسیلوس. اسیدوفیلوس La-5 بالای6 cfu/g log داشتند (P>0.05), اگرچه آغازگرهای میانه دوست های پنیر (لاکتوکوکوس. لاکتیس, زیر گونه لاکتیس و لاکتوکوکوس.لاکتیس زیرگونه کرموریس) و آغازگرهای گرمادوست ماست (استرپتوکوکوس. ترموفیلوس) شمارش بالاتر از5log cfu/g  در کلیه تیمارها داشتند. آغازگر لاکتوباسیلوس.بولگاریکوس تا پایان روز 15 دوره رسیدن شمارش بالای6log cfu/g  نشان داد. پنیر شماره1 پنیر با بیشترین زنده مانی باکتری پروببیوتیکی لاکتوباسیلوس. اسیدوفیلوس7.92log cfu/g به عنوان پنیر منتخب از بین 8 تیمار مختلف برگزیده شد. اکثریت همه پنیرها به استثناء تیمار 2 بیشترین رشد پروبیوتیک لاکتوباسیلوس. اسیدوفیلوس را در روز 7 دوره رسیدن در دمای 5oC نگهداری را نشان دادند. این افزایش شمارش لاکتوباسیلوس. اسیدوفیلوس در حالی رخ داد که با کاهش قابل توجه (P>0.05) زیاد میانه دوست شمارش آغازگر پنیر (R-707) برای اکثریت تیمارها نسبت به روز 3 رسیدن پنیر مشاهده شد. همگی تیمارها با ویژگی های حسی مناسب (عطر و طعم پنیر و کمی اسید استیکی مشابه ماست) ارزیابی شدند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    نظامی، محمدامین، احسانی، محمدرضا، خسروی دارانی، کیانوش، سهراب وندی، سارا، و احمدی، نگین. (1394). بررسی امکان تولید و نگهداری پنیر فراپالایش شده پروبیوتیکی با لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس و آغازگر پنیر فتا. نوآوری در علوم و فناوری غذایی (علوم و فناوری غذایی)، 7(3 )، 27-34. SID. https://sid.ir/paper/502229/fa

    Vancouver: کپی

    نظامی محمدامین، احسانی محمدرضا، خسروی دارانی کیانوش، سهراب وندی سارا، احمدی نگین. بررسی امکان تولید و نگهداری پنیر فراپالایش شده پروبیوتیکی با لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس و آغازگر پنیر فتا. نوآوری در علوم و فناوری غذایی (علوم و فناوری غذایی)[Internet]. 1394؛7(3 ):27-34. Available from: https://sid.ir/paper/502229/fa

    IEEE: کپی

    محمدامین نظامی، محمدرضا احسانی، کیانوش خسروی دارانی، سارا سهراب وندی، و نگین احمدی، “بررسی امکان تولید و نگهداری پنیر فراپالایش شده پروبیوتیکی با لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس و آغازگر پنیر فتا،” نوآوری در علوم و فناوری غذایی (علوم و فناوری غذایی)، vol. 7، no. 3 ، pp. 27–34، 1394، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/502229/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button