مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,299
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

234
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

قابلیت زیستی لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس در پنیر سفید فراپالایش سین بیوتیک حاوی پودر پونه کوهی و اسپیرولینا پلاتنسیس

صفحات

 صفحه شروع 109 | صفحه پایان 116

چکیده

 سابقه و هدف: غنی سازی مواد غذایی منجر به افزایش سطح سلامت فرد و جامعه می شوند. در این تحقیق ریزجلبک اسپیرولینا پلاتنسیس به دلیل محتوای کامل غذایی در غنی سازی پنیر سفید فراپالایش با هدف بررسی اثر آن بر زنده مانی لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس استفاده شد. پونه کوهی با توجه به خواص درمانی, ضدمیکروبی و ضداکسایشی و به عنوان طعم دهنده در تولید این پنیر مورد استفاده قرار گرفت.مواد و روش ها: ریزجلبک اسپیرولینا پلاتنسیس در مراحل اولیه تولید و در غلظت های 0.3, 0.5 و 0.8 درصد وزنی به پنیر اضافه شد. افزودن اسپیرولینا بر قابلیت زیستی باکتری پروبیوتیک لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس در پنیر فراپالایش پروبیوتیک حاوی 0.5 و 1% پونه کوهی مورد بررسی قرار گرفت. نمونه برداری در روزهای یکم, پانزدهم, سی ام و چهل و پنجم از نمونه های نگهداری شده در دمای 4oC انجام شد.یافته ها: نتایج نشان داد با افزودن پودر توده زیستی اسپیرولینا پلاتنسیس در نمونه های پنیر حاوی پودر پونه کوهی, قابلیت زیستی باکتری لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس در طول مدت نگهداری به طور معنی داری افزایش یافت (P<0.05). اثر افزودن %0.8 پودر اسپیرولینا بر قابلیت زیستی باکتری پروبیوتیک در مقایسه با مقدار 0.3 و %0.5 بالاتر بود. بعد از روز چهل و پنج روز نگهداری در دمای 4oC تعداد باکتری های پروبیوتیک در تمام نمونه های پنیر در محدوده توصیه شده برای ایجاد اثرات مفید در سلامتی انسان بود.ارزیابی حسی برای تمامی نمونه های پنیر انجام گرفت, امتیاز حسی افزودن %0.3 پودر اسپیرولینا به نمونه های پنیر در هر دو سطح پونه کوهی (0.5 و %1) بهتر از دو سطح دیگر 0.5 و %0.8 بود.نتیجه گیری: این مطالعه با در نظر گرفتن خواص سلامت بخش و تغذیه ای ریز جلبک اسپیرولینا پلاتنسیس و اثرات مطلوب آن بر قابلیت زیستی لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس در غنی سازی پنیر فراپالایش مورد استفاده قرار گرفت و با افزودن پودر پونه کوهی در هر دو سطح 0.5 و %1 در نمونه های پنیر حاوی پودر ریز جلبک, نگرانی کاهش پذیرش حسی این محصول برطرف گردید.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    مزینانی، صدیقه، فدایی نوغانی، وجیهه، و خسروی دارانی، کیانوش. (1393). قابلیت زیستی لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس در پنیر سفید فراپالایش سین بیوتیک حاوی پودر پونه کوهی و اسپیرولینا پلاتنسیس. مجله علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران، 9(4)، 109-116. SID. https://sid.ir/paper/121272/fa

    Vancouver: کپی

    مزینانی صدیقه، فدایی نوغانی وجیهه، خسروی دارانی کیانوش. قابلیت زیستی لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس در پنیر سفید فراپالایش سین بیوتیک حاوی پودر پونه کوهی و اسپیرولینا پلاتنسیس. مجله علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران[Internet]. 1393؛9(4):109-116. Available from: https://sid.ir/paper/121272/fa

    IEEE: کپی

    صدیقه مزینانی، وجیهه فدایی نوغانی، و کیانوش خسروی دارانی، “قابلیت زیستی لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس در پنیر سفید فراپالایش سین بیوتیک حاوی پودر پونه کوهی و اسپیرولینا پلاتنسیس،” مجله علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران، vol. 9، no. 4، pp. 109–116، 1393، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/121272/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button