مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

851
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

511
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

آیا مصرف فرآورده های حاوی سویا می تواند بر سطح التهاب اثرگذار باشد؟ مروری بر شواهد موجود

صفحات

 صفحه شروع 1116 | صفحه پایان 1128

چکیده

 مقدمه: التهاب در آسیب شناسی بسیاری از بیماری ها نقش دارد. بررسی های جدید به سوی اثرات مواد مغذی بر شاخص های التهابی سوق یافته و نقش مواد غذایی در پیش گیری از التهاب مورد توجه قرار گرفته است. به تازگی اثرات سویا و اجزای آن مانند ایزوفلاون های سویا بر افزایش بیان ژن های عوامل آنتی اکسیدانی, محافظت در برابر گونه های فعال اکسیژن و کاهش پروستاگلاندین های التهابی مورد توجه محققین قرار گرفته است. با توجه به محدود بودن مطالعات مروری در زمینه مصرف سویا و اجزای آن با سطوح فاکتورهای التهابی, هدف مطالعه حاضر مروری بر بررسی این ارتباط بود.روش ها: به منظور بررسی مطالعات انجام شده در زمینه ارتباط مصرف سویا و اجزای آن با سطوح عوامل التهابی از جستجو در PubMed و Scirus در محدوده سال های 1994 تا 2011 از کلید واژه هایInflammatory factors , Oxidative Stress, Soy isoflavones,  Soy و Inflammatory cytokines استفاده شد. در مجموع 30 عنوان از میان مقالات بررسی گردید. مطالعات حیوانی, انسانی و آزمایشگاهی به صورت مورد شاهدی و کارآزمایی های بالینی در این مطالعه وارد شدند.یافته ها: در مطالعات آزمایشگاهی, ارتباط معنی داری بین ایزوفلاون های سویا و کاهش عوامل التهابی مشاهده شد. در اغلب مطالعات حیوانی, مصرف اجزای سویا منجر به کاهش عوامل التهابی شده بود, در حالی که در مطالعات انسانی مصرف سویا و یا اجزای آن با اثرات متناقضی همراه بود.نتیجه گیری: بر پایه یافته های حاصل از مطالعات انجام شده به نظر می رسد که مصرف سویا به دلیل محتوای بالای فیبر, ریزمغذی ها, پروتئین با کیفیت بالا, پپتیدهای بیواکتیو و فیتوکمیکال های موجود در آن ممکن است در دوزهای مناسب منجر به فعال سازی برخی آنزیم های عوامل آنتی اکسیدانی و مهار برخی از آنزیم های مسیرهای التهابی و در نهایت منجر به کاهش برخی از عوامل التهابی گردد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    میرآقاجانی، مریم سادات، و آزادبخت، لیلا. (1390). آیا مصرف فرآورده های حاوی سویا می تواند بر سطح التهاب اثرگذار باشد؟ مروری بر شواهد موجود. مجله دانشکده پزشکی اصفهان، 29(151)، 1116-1128. SID. https://sid.ir/paper/50277/fa

    Vancouver: کپی

    میرآقاجانی مریم سادات، آزادبخت لیلا. آیا مصرف فرآورده های حاوی سویا می تواند بر سطح التهاب اثرگذار باشد؟ مروری بر شواهد موجود. مجله دانشکده پزشکی اصفهان[Internet]. 1390؛29(151):1116-1128. Available from: https://sid.ir/paper/50277/fa

    IEEE: کپی

    مریم سادات میرآقاجانی، و لیلا آزادبخت، “آیا مصرف فرآورده های حاوی سویا می تواند بر سطح التهاب اثرگذار باشد؟ مروری بر شواهد موجود،” مجله دانشکده پزشکی اصفهان، vol. 29، no. 151، pp. 1116–1128، 1390، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/50277/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا