Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,110
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

303
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی و مقایسه میزان آفلاتوکسین M1 در پنیرهای سفید و پروبیوتیک

صفحات

 صفحه شروع 59 | صفحه پایان 66

چکیده

 با توجه به مخاطرات جدی سم آفلاتوکسین به ویژه سرطان زایی و حضور آفلاتوکسین M1 در شیر و فراورده های لبنی از یک طرف و پتانسیل سویه های میکروبی با خاصیت پروبیوتیکی در حذف این توکسین از طرفی دیگر, هدف از این مطالعه بررسی و تعیین توان سویه های پروبیوتیک مورد استفاده در تولید پنیرهای پروبیوتیکی در ایران در حذف آفلاتوکسین بود. بدین منظور تعداد  64نمونه پنیر شامل 38 نمونه پنیر سفید (17 نمونه مربوط به برند A و 21 نمونه مربوط به برند B (و 26 نمونه پنیر پروبیوتیک (10 نمونه مربوط به برند A و 16 مورد مربوط به برند B) از سطح توزیع در فصل زمستان و به روش تصادفی جمع آوری و تا زمان آزمون به روش الایزا در دمای یخچال نگهداری گردید. نتایج نشان داد که بین پنیرهای سفید و پروبیوتیک هر کارخانه از نظر میزان آفلاتوکسین M1 اختلاف معنی داری وجود دارد. میزان آفلاتوکسین M1 در پنیر سفید و پروبیوتیک برند A به ترتیب 71.91±40.36ppt و 29.52±22.27ppt تعیین شد. در مورد برند B میانگین آفلاتوکسین M1 پنیر سفید 177.65±43.52ppt و در پنیر پروبیوتیک 131.51±43.85ppt تشخیص داده شد. اختلاف میانگین آفلاتوکسین M1 در پنیرهای سفید معمولی (130.35±67.58ppt) با پنیرهای پروبیوتیک (92.28±62.39ppt) معنی دار بود (p<0.05). با توجه به نتایج بدست آمده می توان نتیجه گیری کرد که در پنیرهای پروبیوتیک میزان آفلاتوکسین M1 حدود 30 درصد در مقایسه با پنیرهای سفید کمتر است. باکتری های پروبیوتیک که خواص مفیدی بر روی سلامتی انسان دارند می توانند میزان آفلاتوکسین را در محصول کاهش دهند, بنابراین مناسب است که صنایع لبنی برای تولید این محصولات تشویق گردند و آگاهی عمومی مصرف کنندگان در زمینه مصرف این محصولات افزایش یابد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    نوروزبابایی، حمیده، محمدی ثانی، علی، رضایی، ساسان، و حاجی محمودی، منان. (1394). بررسی و مقایسه میزان آفلاتوکسین M1 در پنیرهای سفید و پروبیوتیک. نوآوری در علوم و فناوری غذایی (علوم و فناوری غذایی)، 7(2 )، 59-66. SID. https://sid.ir/paper/504903/fa

    Vancouver: کپی

    نوروزبابایی حمیده، محمدی ثانی علی، رضایی ساسان، حاجی محمودی منان. بررسی و مقایسه میزان آفلاتوکسین M1 در پنیرهای سفید و پروبیوتیک. نوآوری در علوم و فناوری غذایی (علوم و فناوری غذایی)[Internet]. 1394؛7(2 ):59-66. Available from: https://sid.ir/paper/504903/fa

    IEEE: کپی

    حمیده نوروزبابایی، علی محمدی ثانی، ساسان رضایی، و منان حاجی محمودی، “بررسی و مقایسه میزان آفلاتوکسین M1 در پنیرهای سفید و پروبیوتیک،” نوآوری در علوم و فناوری غذایی (علوم و فناوری غذایی)، vol. 7، no. 2 ، pp. 59–66، 1394، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/504903/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا