مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

730
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

260
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بیوتایپینگ و بررسی فراوانی سروتیپ O:3 یرسینیا انتروکولیتیکا جدا شده از گوشت بوقلمون عرضه شده به بازار مصرف شهرستان شهرکرد

صفحات

 صفحه شروع 41 | صفحه پایان 47

چکیده

یرسینیا انتروکولیتیکا میکروارگانیسمی بیماری زا است که در سراسر جهان انتشار یافته است و روز به روز بر موارد ابتلا به آن و در نتیجه اهمیت آن افزوده می شود. مطالعه حاضر با هدف بیوتایپینگ و بررسی فراوانی سروتیپ O:3 یرسینیا انتروکولیتیکا در گوشت بوقلمون در شهرستان شهرکرد انجام شد. این تحقیق که به روش خوشه ای- تصادفی روی 300 نمونه گوشت بوقلمون از فروشگاه های عرضه کننده فرآورده های گوشتی در شهرستان شهرکرد صورت گرفت. پس از جداسازی یرسینیا انتروکولیتیکا, به منظور بیوتایپینگ و بررسی فراوانی سروتیپ O:3 در ایزوله ها آزمون های میکروبیولوژی, بیوشیمیایی و واکنش زنجیره ای پلیمراز (PCR) انجام شد. از مجموع 300 نمونه گوشت بوقلمون مورد مطالعه, 55 نمونه (18.33 درصد) یرسینیا انتروکولیتیکا جداسازی شد. بیوتایپ 1A در 20 نمونه (36.36 درصد), 1B در 14 نمونه (25.45 درصد), 4 سوش (7.27 درصد) از بیوتایپ 2, 3 سوش (5.45 درصد) از بیوتایپ 3 و 4 مورد (7.27 درصد) از بیوتایپ 4 گزارش گردید و بیوتایپ 10 جدایه (18.18 درصد) قابل شناسایی نبود. در آزمون PCR تمامی نمونه ها جدا شده مورد تایید قرار گرفتند. سروتیپ O:3 در 7 نمونه (12.72 درصد) ردیابی گردید که مربوط به بیوتیپ های 3 و 4 بود. در سایر بیوتیپ ها سروتیپ O:3 یافت نشد. نتایج بدست آمده از این تحقیق نشان می دهد فراوانی آلودگی نسبتا بالای گوشت بوقلمون به یرسینیا انتروکولیتیکا در انتقال بیماری های این باکتری از مراکز توزیع کننده به انسان پراهمیت می باشد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    حدادسامانی، عطیه، تاج بخش، الهه، و رحیمی، ابراهیم. (1394). بیوتایپینگ و بررسی فراوانی سروتیپ O:3 یرسینیا انتروکولیتیکا جدا شده از گوشت بوقلمون عرضه شده به بازار مصرف شهرستان شهرکرد. نوآوری در علوم و فناوری غذایی (علوم و فناوری غذایی)، 7(4 )، 41-47. SID. https://sid.ir/paper/505247/fa

    Vancouver: کپی

    حدادسامانی عطیه، تاج بخش الهه، رحیمی ابراهیم. بیوتایپینگ و بررسی فراوانی سروتیپ O:3 یرسینیا انتروکولیتیکا جدا شده از گوشت بوقلمون عرضه شده به بازار مصرف شهرستان شهرکرد. نوآوری در علوم و فناوری غذایی (علوم و فناوری غذایی)[Internet]. 1394؛7(4 ):41-47. Available from: https://sid.ir/paper/505247/fa

    IEEE: کپی

    عطیه حدادسامانی، الهه تاج بخش، و ابراهیم رحیمی، “بیوتایپینگ و بررسی فراوانی سروتیپ O:3 یرسینیا انتروکولیتیکا جدا شده از گوشت بوقلمون عرضه شده به بازار مصرف شهرستان شهرکرد،” نوآوری در علوم و فناوری غذایی (علوم و فناوری غذایی)، vol. 7، no. 4 ، pp. 41–47، 1394، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/505247/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button