مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

175
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

84
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی اثر پودر قارچ دکمه ای سفید، روی شاخص های تن سنجی، فشار خون و آنزیم های کبدی در بیماران مبتلا به دیابت ملیتوس نوع2: کارآزمایی کنترل دار تصادفی دو سو کور

صفحات

 صفحه شروع 25 | صفحه پایان 36

چکیده

 زمینه و هدف: دیابت ملیتوس (DM) یکی از رایج ترین اختلالات متابولیک است که مشخصه ی آن هایپرگلایسمیای مزمن همراه با اختلال متابولیسم کربوهیدرات, چربی و پروتیین است. هدف این مطالعه بررسی اثر پودر قارچ دکمه ای سفید (WBM) روی شاخص های تن سنجی, فشار خون و آنزیم های کبدی در بیماران مبتلا به دیابت ملیتوس نوع 2 (T2DM) است. مواد و روش ها: یک کارآزمایی بالینی دوسوکور روی 41 بیمار 23 تا 50 ساله مبتلا به T2DM انجام شد. بیماران به طور تصادفی به دو گروه مداخله (پودر قارچ 19=n) و دارونما (نشاسته ذرت 22=n) تقسیم شدند. روزانه 16 گرم پودر WBM خشک شده و 16 گرم نشاسته ذرت مومی به بیماران به مدت 8 هفته تجویز شد. در ابتدا و انتهای مطالعه, مقادیر تن سنجی, فشارخون و آنزیم های کبدی ارزیابی شدند. برای مقایسه ی متغیرهای کمی بین دو گروه از آزمون آماری T مستقل استفاده شد. برای مقایسه ی میانگین مقادیر کمی قبل و بعد از درمان در هر یک از گروه ها از آزمون T زوجی استفاده شد. سطح معنی داری همه ی آزمون ها کوچک تر از 05/0 در نظر گرفته شد. یافته ها: بعد از 8 هفته مداخله, نسبت به ابتدای مطالعه تفاوت معنی داری در وزن, شاخص توده ی بدن, دور کمر, نسبت دور کمر به دور باسن و نسبت دور کمر به قد بین دو گروه دیده نشد (05/0P). همچنین گروه مداخله در انتهای مطالعه نسبت به ابتدای مطالعه وزن کمتری داشتند. به علاوه کاهش BMI در گروه مداخله نسبت به گروه کنترل به طور معنی داری بیشتر بود(0/05>P). در پایان مطالعه هیچ تفاوت معنی داری بین دو گروه درآنزیم های کبدی, فشارخون سیستولی و دیاستولی وجود نداشت (0/05

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    هاشمی یوسف آباد، حدیثه، سهرابی کعبی، رضا، اسدی، مریم، حسینی، سیداحمد، عبدی، مهتاب، ذاکرکیش، مهرنوش، و چراغیان، بهمن. (1400). بررسی اثر پودر قارچ دکمه ای سفید, روی شاخص های تن سنجی, فشار خون و آنزیم های کبدی در بیماران مبتلا به دیابت ملیتوس نوع2: کارآزمایی کنترل دار تصادفی دو سو کور. مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی کردستان، 26(3 (مسلسل 113) )، 25-36. SID. https://sid.ir/paper/506974/fa

    Vancouver: کپی

    هاشمی یوسف آباد حدیثه، سهرابی کعبی رضا، اسدی مریم، حسینی سیداحمد، عبدی مهتاب، ذاکرکیش مهرنوش، چراغیان بهمن. بررسی اثر پودر قارچ دکمه ای سفید, روی شاخص های تن سنجی, فشار خون و آنزیم های کبدی در بیماران مبتلا به دیابت ملیتوس نوع2: کارآزمایی کنترل دار تصادفی دو سو کور. مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی کردستان[Internet]. 1400؛26(3 (مسلسل 113) ):25-36. Available from: https://sid.ir/paper/506974/fa

    IEEE: کپی

    حدیثه هاشمی یوسف آباد، رضا سهرابی کعبی، مریم اسدی، سیداحمد حسینی، مهتاب عبدی، مهرنوش ذاکرکیش، و بهمن چراغیان، “بررسی اثر پودر قارچ دکمه ای سفید, روی شاخص های تن سنجی, فشار خون و آنزیم های کبدی در بیماران مبتلا به دیابت ملیتوس نوع2: کارآزمایی کنترل دار تصادفی دو سو کور،” مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی کردستان، vol. 26، no. 3 (مسلسل 113) ، pp. 25–36، 1400، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/506974/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

  • ثبت نشده است.
  • مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button